SUO decyzje o odpłatnosci
SUO decyzje o odpłatnosci
Mam pytanie jak u Was wygląda wydawanie decyzji o odpłatności, a raczej zwolnienie z odpłatności częściowe i całkowite.
Wydano nam polecenie zrobienia 2-giego wywiadu dot. zwolnienia z odpłatnosci przykład:
wniosek 2 stycznia
wywiad 14 stycznia
decyzja 31 stycznia z odpłatnością adekwatną do dochodu,
i teraz ma być 2-gi wniosek o zwolnienie z odpłatności, i drugi wywiad, z nową dokumentacją? nowymi zaswiadczeniami o dochodach?
Wydano nam polecenie zrobienia 2-giego wywiadu dot. zwolnienia z odpłatnosci przykład:
wniosek 2 stycznia
wywiad 14 stycznia
decyzja 31 stycznia z odpłatnością adekwatną do dochodu,
i teraz ma być 2-gi wniosek o zwolnienie z odpłatności, i drugi wywiad, z nową dokumentacją? nowymi zaswiadczeniami o dochodach?
-
- Referent
- Zajmuję się: Innymi
- Kontakt:
Re: SUO decyzje o odpłatnosci
Tak bo idzie o zwolnienie z odpłatności i należy wykazać dochód ze stycznia( bo rozumiem wniosek z lutego) wszelkie udokumentowane wydatki, ile stronie zostaje na zaspokojenie pozostałych potrzeb i obrona wniosku lub uwalenie. czyli cały wywiad pod innych katem.
zapomniałam dodać, że rodzice w pierwszym wniosku wnioskowali o zwolnienie z odpłatności a my to w pierwszym wywiadzie uwzględniliśmy
-
- Referent
- Kontakt:
a to inna brocha to już bym się nie zastawiała tylko zwolniła ..... to jest wasz błąd. Zmiana decyzji pod kątem odpłatności w ten sposób,ze od .....odstępuje się od naliczanie odpłatności...
uzasadnienie to już jak pisałam
2 wywiad.jak rodzice mądrzy to się nie zgodzą bo już wnosili w styczniu
uzasadnienie to już jak pisałam
2 wywiad.jak rodzice mądrzy to się nie zgodzą bo już wnosili w styczniu
A czemu błąd? Chciałysmy ułatwić zycie klientom i sobie. Rozumiem, ze musi byc 2-ga decyzja, a nie mozna jej sporzadzic w oparciu o dostarczone juz dowody do 1-szego wywiadu?
-
- Referent
- Kontakt:
a temu błąd ze nie odniosłaś się całości wniosku strony kiedy tzreba było czyli w styczniu. jak to ułatwić. Skoro ułatwiłaś to ułatwiaj dalej po co pytasz. 

Wredniocha, bardzo dziękuję za wskazówki, przydadzą się, dodam jedynie, że to nie pracownicy socjalni piszą decyzje, mamy administrację.
-
- Referent
- Kontakt:
ja pisze decyzje , jestem osoba decyzyjną a nie żadną administracją

Oprócz SUO decyzje o odpłatnosci - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
pismo o kuratora bez wywiadu
osiem
termin na pismo
Cudzoziemcy
Zarobki pracowników socjalnych
Decyzja SKO ponowne rozpatrzenie
Podwyżka
schronienie pomost
ZASIŁEK STAŁY A ODWOŁANIE
Do PFZPSiPS - Wysokość dodatku za pracę w terenie w innych k
zmiana dożywocia na rentę
Nowa informaja o szkoleniach