Św piel a pobyt w szpitalu - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 24 sty 2014, 17:07

Pani pobiera świadczenie pielęgnacyjne i dodatek 200 zł , została umieszczona w szpitalu psychiatrycznym od 11.12.2013 , wstrzymaliśmy wypłatę Śp i ,, 200 \" od grudnia, dziecko umieszczone w placówce opiek - wych

Gdzie wysłać wszczęcie do uchylenia na szpital czy na podany adres zam. , pod adresem nie ma nikogo

~Konrad

Napisano: 24 sty 2014, 20:39

a dlaczego wstrzymaliście świadczenie. Szpital nie jest wymieniony wśród instytucji zapewniających całodobowe utrzymanie
~ja

Napisano: 26 sty 2014, 12:44

Uważam,że nie należy wstrzymywać przynajmniej nie na ten art.3 pkt7, chyba że ewentualnie a zaprzestanie sprawowania stałej opieki , no ale to by trzeba dobrze uzasadnić, Może na wyrost to uchylenie.....?
~Iwa

Napisano: 26 sty 2014, 12:47

Uważam,że nie należy wstrzymywać przynajmniej nie na ten art.3 pkt7, chyba że ewentualnie a zaprzestanie sprawowania stałej opieki , no ale to by trzeba dobrze uzasadnić, Może na wyrost to uchylenie.....? No i jeżeli już to na pewno nie od grudnia 200zł - toż 200zł nie podzielne.
~Iwa

Napisano: 27 sty 2014, 9:49

Jeżeli dobrze zrozumiałam to trzeba zabrać świadczenie ponieważ matka jest w psychiatryku a dziecko w placówce. Ja wysłałabym do szpitala.
~Ewa

Napisano: 27 sty 2014, 12:02

Tak właśnie nie ma tu opieki więc Śp. uchylę od dnia zaprzestania opieki, 200 za grudzień oczywiście do wypłaty, a czy można przyjąć upoważnienie do odbioru świadczeń z kasy urzędu oraz do odbioru pism i decyzji udzielonego pełnoletniemu synowi strony i kierować pisma do upoważnionego ??
~Konrad

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x