św.rodzicielskie, becikowe i św.pielęgnacyjne a koordynacja. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 31 lip 2017, 14:23

Kochani podpowiedzcie, mam zawiłą jak dla mnie sytuacje, kobieta pobiera śp na synka, teraz urodziła kolejnego i złożyła wn. o św. rodzicielskie ( od jutra nowe przepisy , więc liczy na to że sko przyzna). Ale moje pytanie jest następujące, dopiero teraz przy składaniu wniosku poinformowała że jej maż pracuje od zeszłego roku poza RP. Więc wysyłam wniosek o becikowe, o rodzicielski a co z tym świadczeniem pielęgnacyjnym , które pobiera? wskazuje im tylko na jaki okres zostało przyznane?proszę o info
Agnes87
Stażysta
Od: 22 wrz 2015, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 31 lip 2017, 14:38

becika nie wysylasz:) becik nie podlega koordynacji,wiec sama rozpatrujesz, natomiast wniosek o rodzicielskie odsylasz do ROPS i dodatkowo piszesz zapytanie czy w sprawie swiadczenia pielegnacyjnego i zasilku pielegnacyjnego, do ktorych ty ustalilas juz wczesniej prawo, maja zastosowanie pzrepisy o koordynacji
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 31 lip 2017, 14:56

super, dziękuje za pomoc:) myślałam, że muszę wniosek o św.piel i z.piel im wysłać . dzięki:)
Agnes87
Stażysta
Od: 22 wrz 2015, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 31 lip 2017, 15:03

u nas jest tak,ze w przypadku kiedy pytamy o koordynacje juz po wydaniu naszych decyzji to do tego zapytania dolaczamy tez kopie wniosku i naszej decvyzji...wiec mzoe i u was nie zaszkodzi to przeslac :) ale na tym etapie tylko kopie - czasami nie oryginaly...tylko wniosek o swiadczenie rodzicielskie pzresylasz w oryginale
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x