Świadczenia do Elmera - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 05 sie 2015, 13:38

Elmer kilka spraw do Ciebie pomożesz :?:
1. Jak bierzesz dochód z "kuroniówki" te 80 % zasiłku? netto do wypłaty czy prosisz o zaświadczenie żeby PUP wystawił dochód- wg naszej ustawy ?po odjęciu kosztów uz. prz. :?: :?:
2. Jeśli jest decyzja że zasiłek od stycznia do czerwca 29. 2015 r. a od 30 czerwca następny zasiłek ten sam jakby przedłużenie ale dwie decyzje to bierzemy za lipiec dochód :?:
3. Jeśli w lipcu jest składany wniosek to na dzień składania wniosku jakby nic dobrze myślę :?:
Nowa.

Napisano: 05 sie 2015, 13:45

1. z bezrobocia nie ma kosztów uzyskania więc można brać netto;
2. nie miałem takiej sytuacji, ale robiłbym jedno uzyskanie za II;
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 05 sie 2015, 14:09

Tylko chodzi o to Elmer że tam był staż praca do stycznia i zasiłek 80% od stycznia do czerwca 29, a w trakcie pobierania zasiłku 80% urodzone dziecko, więc jest zasiłek macierzyński od 30 czerwca na rok , i za lipiec nie mogę wziąć dochodu bo w lipcu złożony wniosek więc wcale nie biorę na teraz chyba że Pani załapie się na zasiłki i wtedy w sierpniu mi za lipiec doniesie prawda :?:
i biorę te netto bo tam jest odjęta skł. zdr. i podatek 5 zł. Więc oświadczenie nie ma problemu :?:
Bo tak czy siak zasiłek z PUP traktuje się jako umowy o pracę sw. pracy i druga umowa to utrata tak samo to jak decyzja że na 3 mies. zas. i następna dec. na kolejne 3 m-c ciągiem.
Nowa.

Napisano: 06 sie 2015, 9:30

No i jak uważasz?
Nowa.

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x