Świadczenia rodzinne nie są przekazywane na dzieci - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 17 lut 2019, 13:21

Mam pytanie co mogę zrobić ,żona dwa miesiące temu wyprowadziła sie do kochanka,zostalem sam z dwójką nieletnich dzieci,żona pobiera na nie swiadczenia rodzinne( 500+ i rodzinne) nie placi na dzieci i nie przekazuje tych swiadczen,czy moge jej wstrzymac swiadczenia?zeby byly mi przyznane prosze o pomoc
Robertm
Praktykant
Od: 17 lut 2019, 13:09
Zajmuję się: Ps

Napisano: 18 lut 2019, 12:59

prosze złozyc nowe wnioski na 500+ i na rodzinne (gdzie wnioskodawcą bedzie pan, a żona będzie tylko w składzie rodziny) i jednocześnie poinformowac swój organ wypłacający świadczenia, że dzieci nie zamieszkuja z matką, bo ta opusciła Was, że dzieci zamieszkują z panem i pozostają na pana utrzymaniu. Ośrodek powinien w takiej sytuacji przeprowadzic wywiad i uchylić prawo do świadczen żonie a przyznać świadczenia panu
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 19 lut 2019, 21:32

kb pisze:prosze złozyc nowe wnioski na 500+ i na rodzinne (gdzie wnioskodawcą bedzie pan, a żona będzie tylko w składzie rodziny) i jednocześnie poinformowac swój organ wypłacający świadczenia, że dzieci nie zamieszkuja z matką, bo ta opusciła Was, że dzieci zamieszkują z panem i pozostają na pana utrzymaniu. Ośrodek powinien w takiej sytuacji przeprowadzic wywiad i uchylić prawo do świadczen żonie a przyznać świadczenia panu
Dziekuje zlożylem nowe wnioski dołączajac oświadczenie że żona pobiera swiadczenia na dzieci od dwóch miesiecy po jej porzuceniu nas i ich nie przekazuje i wiem że ich nie da na dzieci gdyż jak próbowałem żeby dała te swiadczenia nanutrzymanie dzieci to stwierdziła że ona składała wniosek to jej sie to należy nic chyba zostało mi tylko czekac na reakcje pracowników socjalnych
Robertm
Praktykant
Od: 17 lut 2019, 13:09
Zajmuję się: Ps

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x