świadczenie dla rodziny pomocowej na pokrycie kosztów utrzymania dzieci - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 03 sie 2012, 15:49

proszę o pomoc czy ktoś wprowadzał świadczenie na pokrycie kosztów utrzymania dzieci w rodzinie pomocowej w pomoście czy trzeba usunąć dzieci ze wspólnego gospodarstwa z rodziny zawodowej i przypisać do rodziny pomocowej czy jest prostszy sposób. Proszę o pomoc?
~kkklll

Napisano: 03 sie 2012, 16:03

musisz zrobić tak jak piszesz,bo inaczej pomost nie będzie widział tego dziecka w rodzinie,więc i świadczenia nie wypłaci. A powiedz mi jak Ty to robisz..wydajesz decyzję zmieniającą dla rodziny zastępczej zmniejszającą kwotę świadczenia i decyzję przyznającą świadczenie dla rodziny pomocowej?
Bo mam taką sytuację,że wypłaciłam 25-ego rodzinie zastępczej za cały lipiec świadczenie,a 30-ego mi rodzina pomocowa złożyła wniosek (miała dziecko od 27-ego do 30-ego) i teraz nie wiem co dalej z tym zrobić:(
~zuza

Napisano: 06 sie 2012, 10:06

Nie miałam takiego przypadku ale wydaje mi się, że trzeba by było wypłacić rodzinie pomocowej za 3 dni a rodzinie zastępczej potrącić w następnym miesiącu.
~kkklll

Napisano: 09 sie 2012, 12:46

a co w sytuacji gdy rodzina pomocowa nie złożyła wniosku na świadczenia na dzieci?i dostanie tylko to świadczenie dla rodziny pomocowej wynikające z umowy?
jak mam ją wprowadzić w pomoście?bez dzieci?
~kj

Napisano: 09 sie 2012, 13:56

do \"kj\"! widzę że pracujesz w pomoście..więc może mógłbyś mi pomóc..jak wyrejestrować dziecko z rz i zrobić żeby nie było wspólnie gospodarujące na czas pobytu w rodzinie pomocowej?
~zuza

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x