świadczenie opieki zdrowotnej - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 07 lut 2016, 22:31

Witam, mam 2 pytania.

1. Mam petentkę, która nie jest zarejestrowana w PUP. Ma dwójkę dzieci (14 lat, drugie ma 13 miesięcy). Kobieta oraz dzieci nie chorują, nie są pod opieką poradni specjalistycznych. Czy jest możliwość, aby ją ubezpieczyć do czasu kiedy się zarejestruje w PUP.?

2. Jak to jest, jeśli ktoś np. się uczy zaocznie, nie choruje, nie jest zarejestrowany w PUP, czy my jakoś ośrodek możemy przyznać prawo do świadczeń opieki zdrowotnej? Rodzice mieszkaja w Anglii i mowia, że nie mają możliwości dopisać jej do siebie.

Zawsze ubezpieczałam osoby, które się gdzieś leczą itp. A co z osobami, które są zdrowe? Czy przyznawać takie prawo? Jeśli chodzi o drugie pytanie, no to poleciłam tej osobie zarejestrowanie sie w PUP, nawet jeśli się uczy zaocznie.

Dzięki za odpowiedzi
patulekk
Praktykant
Od: 07 lut 2016, 22:19
Zajmuję się:

Napisano: 08 lut 2016, 10:12

w przypadku 1 - nieważne,że nie chorują - a co z drugim rodzicem - nie może ich ubezpieczyć ?
w przypadku 2 - jak najbardziej PUP
abc

Napisano: 08 lut 2016, 19:47

A to nie jest tak, że dzieci są do 18 r.ż ubezpieczone mimo wszystko? Nawet jeśli rodzice nie posiadają prawa do świadczeń opieki zdrowotnej? No niestety ojciec nie ma możliwości...
patulekk
Praktykant
Od: 07 lut 2016, 22:19
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem