świadczenie pielęgnacyjne - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 27 maja 2015, 10:29

Matka pobiera św. pielęgnacyjne na córkę i średnio 3 razy w roku zgłasza że rezygnuje z pobierania św. pielęgnacyjnego i prosi o wstrzymanie świadczenia. W tym okresie wiem że wyjeżdża do pracy a córką zajmuje się ciocia. Po 4 m-cach przychodzi i skałada wniosek o przyznanie świadczenia. Czy można tak sobie rezygnować i po 4 m-cach wracać na świadczenie czy nie?
ola1985

Napisano: 27 maja 2015, 11:09

można- bez problemu.Kobieta uczciwie zgłasza (a to rzadko się zdarza) a TY się czepiasz :D :D :D
~o~

Napisano: 27 maja 2015, 11:11

dodam jeszcze, że jak masz wątpliwość czy faktycznie się opiekuje córką-możesz wystąpić do prac. socjal. o przeprowadzenie wywiadu
~o~

Napisano: 27 maja 2015, 11:26

nie czepiam się, tylko się zastanawiam, bo albo dziecko potrzebuje całodobowej opieki albo nie, świadczenie pielęgnacyjne jest przyznawane z tytułu rezygnacji z zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej i wkurza mnie bo miesza nam ze składkami, ale ok tylko chciałam się upewnić :D
ola1985

Napisano: 27 maja 2015, 17:06

ola1985 pisze:nie czepiam się, tylko się zastanawiam, bo albo dziecko potrzebuje całodobowej opieki albo nie, świadczenie pielęgnacyjne jest przyznawane z tytułu rezygnacji z zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej i wkurza mnie bo miesza nam ze składkami, ale ok tylko chciałam się upewnić :D
Przeciez opiekuje się ciocia. Urzędasie o co ci chodzi??
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x