SZO - ogromny problem - co zrobić - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 27 maja 2015, 9:56

Witam wszystkich:)
Mam spory problem, pewien Pan X złożył wniosek o SZO na chorą mamę. Było wszystko okej, jednakże 3 dni przed wypłatą dostałam informację, że Pan X poszedł w długą, pije i nie opiekuje się nad mamą. Wezwałam telefonicznie Pana X by się do mnie stawił - nie stawił się! Pojechałam do mateczki Pana X, by napisała mi oświadczenie, że syn się nią nie opiekuje. Powiedziała, że nic nie napisze, bo ma nadzieję, że syn się opamięta, przestanie pić i wróci do domu.
Przez kilka kolejnych dni ów Pan X był/jest widywany pod wpływem alkoholu, sprzedający złom i włóczący się...
Wstrzymałam wypłatę, napisałam porządną notatkę, wezwała Pana do osobistego stawiennictwa w sprawie wyjaśnień.
Co dalej..... mogę uchylić decyzję w związku z brakiem sprawowania opieki?
I .... miałam do wyrównania za kwiecień - maj - czy za kwiecień się należy świadczenie?
Proszę o pomoc....
Karla79

Napisano: 27 maja 2015, 11:06

Nic nie piszesz ale myślę ,że o wywiadzie nie zapomniałaś........W takich przypadkach to trzeba ustalic datę zaprzestania opieki- wtedy sprawa jest prosta-w sumie to za czas jaki sprawował opieke powinien dostac kasę. Ale jak jest zagrożenie ,że przepije to może niech jakimś sposobem mamuśka odbierze pieniądze i wyda to z głową....

A jak sie syn opamięta.... złoży nowy wniosek.... i od nowa robota :D
~o~

Napisano: 27 maja 2015, 17:16

Kogo tam zatrudniają w tych OPS-ach???
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x