Sprawdzić czy mamusia w kraju, bo my w podobnej sytuacji przyznaliśmy świadczenie, a po pewnym czasie wyszło szydło z worka że ,,opiekunka" pracuje w Niemczech.lili pisze:Strona złożyła wniosek o swiadczenie pielęgnacyjne, spelnione sa wszystkie warunki z tym ze dziecko które ma znaczny stopien pracuje na niepelny etat, przyznać?
dokładniewiedzma pisze:dla osoby niepełnosprawnej praca jest cząstką wolności okna na świat
myślę że w XXI w. nie chcemy ich izolować
1300 zł to nie jest wielka kwota w sytuacji kiedy kobieta jest matką dziecka niepełnosprawnego
ss pisze:dokładniewiedzma pisze:dla osoby niepełnosprawnej praca jest cząstką wolności okna na świat
1300 zł to nie jest wielka kwota w sytuacji kiedy kobieta jest matką dziecka niepełnosprawnego
Nikt im nie broni pracować, bo i mam w niedalekim sąsiedztwie niepełnosprawną na wózku pracującą i jej rodzicom nie przeszkadza, zeby i sami pracowali. Mało tego jej matka przeszła na wcześniejszą emeryturę i dalej pracuje na pół etatu.A dziewczyna jak widac radzi sobie samodzielnie.wiedzma pisze:dla osoby niepełnosprawnej praca jest cząstką wolności okna na świat