4) innym osobom, na których zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 lutego 1964 r. – Kodeks rodzinny i opiekuńczy ciąży obowiązek alimentacyjny, z wyjątkiem osób o znacznym stopniu niepełnosprawnościKati@ pisze: a konkretnie? podaj przykład
Widocznie takie są niezdolne do samodzielnej egzystencji, jak ja.Martusia.. pisze:Sama zgodnie z zapisem nie jest w stanie samodzielnie egzystować,ale jest w stanie zająć się drugą osobą niezdolną do samodzielnej egzystencji------jedna wielka parodia służąca naciągaczom.
No właśnie m&m mój podopieczny nie jest wstanie zrobić sobie herbaty,ale mnie jest już w stanie zrobić herbatę.m&m pisze:Widocznie takie są niezdolne do samodzielnej egzystencji, jak ja.Martusia.. pisze:Sama zgodnie z zapisem nie jest w stanie samodzielnie egzystować,ale jest w stanie zająć się drugą osobą niezdolną do samodzielnej egzystencji------jedna wielka parodia służąca naciągaczom.
rodzic, który ubiega się o śp na swoje dziecko może mieć orzeczenie o stopniu niepełnosprawności*ewa pisze:Dziecko niepełnosprawne od urodzenia, wnioskodawca matka