świadczenie pielęgnacyjne a praca dziecka - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 10 kwie 2015, 14:41

Praca, pracy nierówna, może to być praca w warunkach chronionych na niepełny wymiar czasu, jeśli masz wątpliwości możesz zgłosić wywiad i uzyskasz więcej informacji.
Sprawdzić, dopytać się a nie snuć jakieś domysły, niepełnosprawni tez maja prawo pracować, jak tylko takie warunki są dla nich zrobione.
wwo

Napisano: 10 kwie 2015, 14:41

tak na poważnie....z czystym sumieniem w takiej sytuacji będziecie płacić?
tasia

Napisano: 10 kwie 2015, 14:45

tasia pisze:tak na poważnie....z czystym sumieniem w takiej sytuacji będziecie płacić?
wwo już Ci odpowiedziała, a jak dziecko chodzi do szkoły to też się zastanawiasz?
Kati@

Napisano: 10 kwie 2015, 14:56

na dzień dzisiejszy niepełnosprawne w stopniu znacznym dziecko jeszcze nie podjęło zatrudnienia
zaczęło szukać pracy, poprosiłam o informacje gdyby coś się zmieniło

niepełnosprawne dziecko twierdzi że niektórzy z jego znajomych znajdujący się w takiej samej sytuacji już pracują i nie mają wstrzymanych świadczeń

tasia a ty na jakiej podstawie byś nie płaciła? może dodasz coś więcej?

na logikę nie płacić?
na logikę jak można mieć orzeczenie o znacznym stopniu i pracować?
na logikę znaczny stopień = całkowita niezdolność do pracy i samodzielnej egzystencji?
Aga :)

Napisano: 10 kwie 2015, 15:02

myślę że pójdę za radą wwo, jak zmieni się sytuacja przyjrzę się sprawie bliżej

Pozdrawiam i dzięki za wypowiedzi :)
Aga :)

Napisano: 10 kwie 2015, 15:06

Aga :) pisze:na dzień dzisiejszy niepełnosprawne w stopniu znacznym dziecko jeszcze nie podjęło zatrudnienia
zaczęło szukać pracy, poprosiłam o informacje gdyby coś się zmieniło

niepełnosprawne dziecko twierdzi że niektórzy z jego znajomych znajdujący się w takiej samej sytuacji już pracują i nie mają wstrzymanych świadczeń

tasia a ty na jakiej podstawie byś nie płaciła? może dodasz coś więcej?

na logikę nie płacić?
na logikę jak można mieć orzeczenie o znacznym stopniu i pracować?
na logikę znaczny stopień = całkowita niezdolność do pracy i samodzielnej egzystencji?

No właśnie wogóle to jest nie logiczne.....powiedzmy, ze ten niepełnosprawny pracuje, a opiekun nie może pracować ani podjąć pracy bo sprawuje opiekę nad niepełnosprawnym w znacznym st. tak naprawdę to sama nie uchylisz decyzji, ewentualnie na prośbę wnioskodawcy...tak jak pisałam wcześniej. może z mojej strony to nie jest tolerancyjne wobec niepełnosprawnych, ale co mamy poradzić na to ze takie mamy przepisy....zreszto troszkę jestem anty ŚP gdyż wiem ,że gdybym ja miała taka sytuację i gdybym miała wypłacać to moja delegatura by mi nieźle dała popalić za nierozsądne wydawanie pieniędzy z budżetu państwa :D
Gość

Napisano: 10 kwie 2015, 16:05

oglądałam kiedyś duński film dokumentalny o pilotażowym programie asystenta osobistego osób sparaliżowanych czterokończynowo, poruszające się na wózku elektrycznym, calkowicie uzależnionych od opiekuna, dzięki całodobowej pomocy tych asystentów te osoby podjęły pracę, spotykały się ze znajomymi, chodziły do kina, teatrów i podróżowały, na jednego niepełnosprawnego przypadało pięciu asystentów, a Polsce pracę tych 5-ciu asystentów wykonuje jeden opiekun
kasiasz

Napisano: 10 kwie 2015, 23:28

a nie przyszło Wam do tych pustych główek,że może to dziecko trzeba codziennie dowieśc do tej pracy może jakoś sobie radzi ten człowiek niepełnosprawny a może próbuje sobie poradzic w jakiejs pracy i jakoś życ a Wy puste niemyslące pały myślicie jak człowieka up..........ic.Wstyd za takich tępaków.
heniek

Napisano: 11 kwie 2015, 7:49

Mogło tez porzyjść do głowy, że to dziecko może nieźle samo sobie radzić i nie musi istnieć żadna konieczność wożenia dziecka do pracy.
Wszystko zalezy jaka niepełnosprawność, a więc w jaki sposób, na ile jest ograniczone ruchowo czy tez intelektualnie oraz jaką pracę będzie wykonywac.
m&m

Napisano: 12 kwie 2015, 16:39

a nie przyszło Ci do głowy ,że człowiek ze znacznym stopniem niepełnosprawnosci to człowiek wymagający pomocy innej osoby, wystarczyłoby już tych waszych kretynskich wypocin na tym forum, jestescie tak tępi,że brak slów oczywiscie nie wszyscy.
postronny

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x