ŚWIADCZENIE PIELĘGNACYJNE A UPRAWNIENIE DO EMERYTURY - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 04 lut 2015, 13:18

JAK ROZUMIEĆ TO ŻE OSOBA JEST UPRAWNIONA DO EMERYTURY TO NIE PRZYSŁUGUJE JEJ ŚP??TZN ŻE NIE PRZYSŁUGUJE JEJ OD DNIA OD KTÓREGO MA PRZYZNANE CZY OD DNIA WYDANIA DECYZJI O UPRAWNIENIU DO EMERYTURY CZY OD KIEDY?
U MNIE KOBIETA JUŻ WIE ŻE OD 28 LUTEGO BĘDZIE JEJ SIE NALEZAŁA EMERYTURA BO PANI W ZUS JEJ WYLICZYŁA, ALE DECYZJA I TAK NIE WCZESNIEJ NIŻ W MARCU BĘDZIE....OD KIEDY JEJ SIĘ NIE BEDZIE NALEŻAŁO?/
tasia

Napisano: 04 lut 2015, 13:39

jeżeli złoży wniosek o emeryturę i będzie miała prawo do niej o 28 lutego wiec od tego dnia ŚP nie przysługuje
gosia.b

Napisano: 04 lut 2015, 13:45

i ,,całe życie,, też tak myślałam, a tu jeden Pan szkolący pow. mi że uprawnienie do emerytury przysługuje od dnia otrzymania decyzji przez osobę, bez względu czy przysługuj jej wyrównanie. SZOK SZOK I TYLE W TEMACIE
tasia

Napisano: 04 lut 2015, 13:49

też się spotkałam z taką interpretacją ale w przypadku dochodu uzyskanego do zasiłku rodzinnego i tak też robię ale w ŚP jak pisałam wyżej
gosia.b

Napisano: 04 lut 2015, 13:59

Jeśli do zas. rodz. to tez mogę się z tym zgodzić ale facet wyraźnie pow. że SP nie przysługuje od dnia kiedy osoba otrzyma decyzję o tej emeryturze. ja chyba jednak uchylę od 28 na wniosek kobiety. tak wstępnie uzgodniłam z kierownikiem
tasia

Napisano: 04 lut 2015, 14:05

bezpieczniej... fajnie masz że uzgadniasz coś z kierownikiem
gosia.b

Napisano: 04 lut 2015, 14:12

hmm...każdą nie jasną sytuację uzgadniam z kierownikiem:-)
tasia

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x