Rezygnacja czy wstrzymanie emerytury nie oznacza że ŚP się należy pomimo że ktoś rezygnuje nie oznacza że traci nabyte prawo do emerytury/renty. Ja kiedyś przyznałam nie wiedząc tego i musiałam niestety dać decyzję do unieważnieniakasia7 pisze: ↑03 lut 2021, 12:00wniosek złożony przez kancelarię adwokacką ale zaznaczona wypłata do kasy. Czyli całą korespondencję wysyłam na kancelarię? Pani ma emeryturę od 2019 r. i w dodatkowym piśmie wpisała, że wybrała świadczenie korzystniejsze, ale nie mam dokumentu potwierdzającego rezygnację/wstrzymanie emerytury, tylko rozumiem to "korzystniejsze" bo złożyła wniosek na świadczenie pielęgnacyjne
dalej odmowa. Jeżeli SKO uznało, że należy przyznać to mogło to zrobić. Pytanie dlaczego kazało ponownie rozpoznać wniosek i jakich dopatrzyło się błędów proceduralnych.ew@1 pisze: ↑05 lut 2021, 11:36a jak macie już decyzję SKO do ponownego rozpatrzenia gdzie jest zapis,że mamy badać inne okoliczności z wyłączeniem art. 17 ustawy która zgodnie z wyrokiem została uznana za niekonstytucyjną ? Mąż na żonę, gdzie jest wypłacane SZO o jest oświadczenie że rezygnuje z SZO jak przyznany ŚP?
dalej odmowa czy już przyznajecie?
no własnie SKO nakazalo zbadać pozostałe przesłani z 17-tki jak ja już praktycznie wszystko wysłałam - wywiad, oświadczenia nie mam co "badać"Papcio Chmiel pisze:dalej odmowa. Jeżeli SKO uznało, że należy przyznać to mogło to zrobić. Pytanie dlaczego kazało ponownie rozpoznać wniosek i jakich dopatrzyło się błędów proceduralnych.ew@1 pisze: ↑05 lut 2021, 11:36a jak macie już decyzję SKO do ponownego rozpatrzenia gdzie jest zapis,że mamy badać inne okoliczności z wyłączeniem art. 17 ustawy która zgodnie z wyrokiem została uznana za niekonstytucyjną ? Mąż na żonę, gdzie jest wypłacane SZO o jest oświadczenie że rezygnuje z SZO jak przyznany ŚP?
dalej odmowa czy już przyznajecie?