Świadczenie pielęgnacyjne a zasiłek dla bezrobotnych
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Świadczenie pielęgnacyjne a zasiłek dla bezrobotnych
Wiem, że zarejestrowanie w urzędzie pracy nie ma wpływu na ustalenie prawa do świadczenia pielęgnacyjnego, ale jeśli osoba pobiera zasiłek dla bezrobotnych? Czy to się jakoś wyklucza? Czy jeżeli klientka złożyła wniosek 18 lutego i do tego dnia ma przyznany zasiłek dla bezrobotnych, to mogę jej przyznać ŚP o 1 lutego i niech ewentualnie urząd pracy dochodzi zwrotu zasiłku?
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
- kb
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Świadczenie pielęgnacyjne a zasiłek dla bezrobotnych
to, że zarejestrowanie w PUP nie przeszkadza w ustaleniu prawa do SP oznacza, że mamy ustalać to prawo tak jakby tam zarejestrowana nie była
, czyli od miesiąca złożenia wniosku o niepełnosprawność, a jak wyjdzie z tego ustalenia, że przyznamy na taki czas kiedy pobierała zasiłek, to PUP pewnie będzie dochodzić zwrotu tego zasiłku, bo wyrejestruje taka osobę z PUP od dnia , od którego ustalono jej prawo do świadczenia opiekuńczego (chyba
)

- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Dokładnie tak.
Walka z wiatrakami since 1998.
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
tak, przyznajesz od 1 lutego a strona niech to zgłosi do PUPZofia pisze:Wiem, że zarejestrowanie w urzędzie pracy nie ma wpływu na ustalenie prawa do świadczenia pielęgnacyjnego, ale jeśli osoba pobiera zasiłek dla bezrobotnych? Czy to się jakoś wyklucza? Czy jeżeli klientka złożyła wniosek 18 lutego i do tego dnia ma przyznany zasiłek dla bezrobotnych, to mogę jej przyznać ŚP o 1 lutego i niech ewentualnie urząd pracy dochodzi zwrotu zasiłku?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Oprócz Świadczenie pielęgnacyjne a zasiłek dla bezrobotnych - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
przyznać/nie przyznać?? ktoś doradzi?
SZO wnuczka na babcię - dzieci żyją
Bardzo proszę o pomoc - uchylić SZO, przyznać ŚP.
Osoba pobiera SZO i jednocześnie składa o ŚP
rodzina zastępcza alimenty a dochód
specjalny zasiłek opiekuńczy
Brak tytułu wykonawczego, termin 3 m-cy. Pomóżcie.
stypendia z pefronu czy liczyć
zas. rodz. 2-je z koordynacji, 2-je burmistrz a co z wielod
becikowe a przysposobienie dziecka !!!
Nienależnie pobrane _uchylać w starym okresie?
Wkurza mnie to już wszystko, a Was?
nadpłacony zasiłek pielęgnacyjny , zus, raty
koordynacja - uchylenie decyzji
świadczenie pielęgnacyjne Bardzo Państwa proszę o radę :(
Urlop wychowawczy a świadczenia