kalkulator pisze:To jest informacja, nie stanowisko w sprawie.
Czemu się tak czepiasz... [...] Na każdym etapie przysługuje prawo do odwołania się od decyzji, naprawdę proszę korzystać.
Niestety ten komunikat, czy jak wolisz informacja jest właśnie poszukiwanym przez Ciebie stanowiskiem prezentowanym od 2014 roku przez ministerstwo.
Jednakże, jeśli szukasz bardziej aktualnego to wraz z ww pismem Wojewody Pomorskiego organy najprawdopodobniej musiały dostać jako załącznik pismo przewodnie z MRPiPS na które powołuje się Wojewoda i na podstawie którego trzęsie d... i robi Wam na Pomorzu zamieszanie.
Jak juz tak zawzięcie prowadzicie korespondencje z resortem to zapytajcie proszę MRPiPS po jakie licho do ustawy o świadczeniach rodzinnych wprowadzono do artykułu 17 ust. 1b tuz po wyroku TK sygn. akt K38/13 z 2014 roku przypis numer 10) informujący (kogo ? - mnie czy Was ? i po co ? - żebyście się do niego zastosowali, czy go olajkowali ?) o utracie mocy art. 17 ust. 1b w określonym jego zakresie, jak wynika z sentencji ww wyroku TK .
Czepiam się, ponieważ ironicznie wielu z Was każe odwoływać się do wyższych instancji po czym , jak tamte organy lub sąd wojewódzki wykazuje, ze łamiecie przepisy i wskazuje Wam jak należy postąpić przy ponownym rozpoznawaniu tej samej sprawy, to Wy dalej brniecie w zaparte i tu mógłbym sypnąć garść nazw miejscowości lub nazwisk inspektorów lub kierowników organów administracji publicznej, tylko po co, przecież i tak nie zmienicie swej postawy, no chyba, że z siedzącej na stojącą, ale nie taką zmianę mam na myśli.
Ja już uzyskałem świadczenie i mógłbym mieć to o czym piszę w czarnej d..., ale najzwyczajniej w świecie żal mi innych opiekunów, którzy chcieli by, ale boją się, bo są przez Was wprowadzani w błąd lub zastraszani lub nie potrafią odwołać się od kilku stronicowej decyzji z uzasadnieniem tak na prawdę o niczym, albo bardziej obrazowo o przysłowiowej d... Maryni (przepraszam wszystkie Marysie)