Świadczenie pielęgnacyjne- czy robicie wywiad? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 15 lut 2019, 13:23

POCAHONTAS pisze:
milenka2013 pisze:Sko w Słupsku
No my tez pod nich podlegamy.

Tu wywiad też bym zrobiła w tym konkretnym przypadku, bo to jednak na dorosła osobę - bez względu czy sp, zdo czy szo.

ja tu pracuje 2 lata i tak było od początku, że tylko do zdo i szo, ale teraz pewnie już będziemy robić do wszystkiego :lol:

a przyznajecie świadczenie pielęgnacyjne na dorosłego z orzeczeniem późnym?
milenka2013
Stażysta
Od: 17 lut 2017, 8:50
Zajmuję się: SR

Napisano: 15 lut 2019, 13:35

milenka2013 pisze:
ja tu pracuje 2 lata i tak było od początku, że tylko do zdo i szo, ale teraz pewnie już będziemy robić do wszystkiego :lol:

a przyznajecie świadczenie pielęgnacyjne na dorosłego z orzeczeniem późnym?
ja tylko do szo i zdo piszę o wywiad .... na dorosłego z orzeczeniem późnym (ładnie napisane) mi się nie trafiło ale dałabym odmowę
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2019, 13:46

MY do szo, zdo - zawsze

do sp - co do zasady to nie, bo na dziecko i obowiązek opieki wynika z innych przepisów. ale jeśli by ŚP było złozone na dosrosłą osobę, to bym się pokusiła o wywiad, szczególnie przed odmową, bo wtedy sko - tak mi się wydaje - zawsze szuka pretekstu,zeby oddalixc sobie sprawe w czasie;-)
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2019, 14:17

POCAHONTAS pisze:to bym się pokusiła o wywiad, szczególnie przed odmową, bo wtedy sko - tak mi się wydaje - zawsze szuka pretekstu,zeby oddalixc sobie sprawe w czasie;-)
no chyba masz tu rację ...
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2019, 14:41

no dobra wywiad zrobimy... ale jak sie rozpisali o tym Trybunale i różne wyroki WSA podali przyznające... skoro mamy przyznawac wszystkim bez wyjąsku, to po co szo i zdo :o
milenka2013
Stażysta

Napisano: 15 lut 2019, 15:10

zrobcie co trzeba i znow odmowcie, wtedy sko w slupsku pewnie przyzna :) , wczesniej podtrzymywali nasze odmowy ale po uwaleniu ich decyzji (i naszych, w sensie OPS) zaczeli przyznawac SP na doroslego...przynajmniej tak postapili ze sprawa z sąsiedniego podwórka ;-)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 15 lut 2019, 15:19

kb pisze:zrobcie co trzeba i znow odmowcie, wtedy sko w slupsku pewnie przyzna :) , wczesniej podtrzymywali nasze odmowy ale po uwaleniu ich decyzji (i naszych, w sensie OPS) zaczeli przyznawac SP na doroslego...przynajmniej tak postapili ze sprawa z sąsiedniego podwórka ;-)
tak zrobimy...
a jak oni przyznają to będziemy płacić.,.. trudno..
chociaż to taka kobieta ze ona po całej gminie rozpowie, że w końcu z nami wygrała i się wszyscy z SZO i ZDO rzucą do składania na SP. i bedzie drugi Sopot :lol:
milenka2013
Stażysta

Napisano: 15 lut 2019, 15:32

ewalu pisze:
milenka2013 pisze:Robicie wywiad do świasdczenia pielęgnacyjnego? Fakt sprawowania opieki?
Babka złożyła na matkę z orzeczeniem ze znacznym stopniem przyznanym po 50 roku żyoia. Odmowilismy, babka sie odwołala i przyszo dzisiaj s sko uchylenie do ponownego rozpatrzenia. zarzucili, ze nie było przeprowadzonego wywiadu, poza tym Trybunał i bla bla bla.... :evil: robicie wywiady do SP w miejscu sprawowania opieki?
jakie to sko :shock:
SKO w Zamościu to samo
blanco2017
Referent
Od: 07 mar 2017, 15:50
Zajmuję się: Referent SR i FA

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x