Witam
Mam przyznane świadczenie pielęgnacyjne dla Ukrainki i od tego płacimy składki na ubezpieczenie społeczne. Teraz mam informacje, że powinnam płacić. Ale moje wątpliwości wynikają z kosztów obsługi, tzn. przychodzą mi pieniądze na świadczenia rodzinne np 50.000 zł z tych pieniędzy biorę na składki zdrowotne 10.000 zł. To czy koszty obsługi liczę od 50.000 zł czy liczę 50.000 zł - 10.000 zł = 40.000 zł i od tej kwoty liczę koszty obsługi. Proszę o pomoc
Świadczenie Pielęgnacyjne dla Ukrainki a składka zdrowotna
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Księgowość
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Kontakt:
Re: Świadczenie Pielęgnacyjne dla Ukrainki a składka zdrowotna
NIKT NIE POMOŻE

-
- Stażysta
- Kontakt:
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: płace, księgowość
- Kontakt:
ja bym nie uwzględniała składek na ubezpieczenie zdrowotne - bezpieczniej, poza tym przy "zwykłych" rodzinnych do wyliczenia 3% na obsługę bierzemy tylko świadczenia bez RO plus składki społeczne i tej zasady bym się trzymała;joyd84 pisze: 09 cze 2023, 9:27 Witam
Mam przyznane świadczenie pielęgnacyjne dla Ukrainki i od tego płacimy składki na ubezpieczenie społeczne. Teraz mam informacje, że powinnam płacić. Ale moje wątpliwości wynikają z kosztów obsługi, tzn. przychodzą mi pieniądze na świadczenia rodzinne np 50.000 zł z tych pieniędzy biorę na składki zdrowotne 10.000 zł. To czy koszty obsługi liczę od 50.000 zł czy liczę 50.000 zł - 10.000 zł = 40.000 zł i od tej kwoty liczę koszty obsługi. Proszę o pomoc
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Tak,żeby się nie nadziać to bym liczyła osobno bo od skłądek zdrowotnych przecież nie ma kosztów obsługi. Za dzwon sobie do Urzędu wojewódzkiego i dopytaj 

-
- Stażysta
- Kontakt:
Dzwoniłam, Pani z UW powiedziała, że to bardzo dobre pytanie ale nie umie na nie odpowiedziećxxx100 pisze: 13 cze 2023, 8:29 Tak,żeby się nie nadziać to bym liczyła osobno bo od skłądek zdrowotnych przecież nie ma kosztów obsługi. Za dzwon sobie do Urzędu wojewódzkiego i dopytaj![]()
Oprócz Świadczenie Pielęgnacyjne dla Ukrainki a składka zdrowotna - Księgowość przeczytaj również:
Promocja w OPS
jak zamówić środki na 85195.2010 ?
wynagrodzenie dla kuratora osoby częściowo ubezwłasnowolnionej
korekty ZUS - świadczenie nienaleznie pobrane
kod ubezpieczenia 0411
koszty obsługi zespołu interdyscypinarnego - co mozna wliczyć?
Transport bezdomnego do schroniska
nienależnie pobrane 500+
NAGRODY!!!!!!!!!!
FP Ukraina
Program Korpus Wsparcia Seniorów
stypendia i zasiłki szkolne
sprawozdanie opisowe z wykonania budżetu za I półrocze
CZy księgowe OPS wiedzą ile to jest 60 procent razy zero?
Umowa Opieka 75+
npś