Świadczenie pielegnacyjne - i żądania pełnomocnika - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 13 lut 2024, 15:42

Pełnomocnik procesowy (adwokat), złożył wniosek o świadczenie pielęgnacyjne w imieniu swojego mocodawcy, we wniosku żąda:
1) przyznania świadczenia pielęgnacyjnego (dla os. leg. się orzeczeniem o umiarkowanym stopniu)
2) przeprowadzenia wywiadu na okoliczność sprawowania opieki
3) doręczenia ODPISU przeprowadzonego wywiadu środowiskowego na adres pełnomocnika

Przekazywaliści odpis wywiadu do pełnomocnika, powołujecie się na kpa, czy zwykłym pismem przewodnim?
apilaw
Referent
Od: 16 kwie 2014, 11:49
Zajmuję się:

Napisano: 14 lut 2024, 9:59

Ja nic nie przekazywałam....jak chce to z aktami sprawy to może zapoznać się w siedzibie OPS
~o~
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:24
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 14 lut 2024, 10:02

z umiarkowanym stopniem opiekun, czy osoba wymagająca opieki ? adwokat ? matko jedyna to się Wam sprawa w sądzie szykuje ... :D
że nie szkoda im pieniędzy
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 14 lut 2024, 10:08

*doręczenia ODPISU przeprowadzonego wywiadu środowiskowego na adres pełnomocnika

Jeżeli adwokat nie wykazał ważnego interesu to nie ma do tego podstaw ale uwaga patrz art.74 § 2. Odmowa umożliwienia stronie przeglądania akt sprawy, sporządzania z nich notatek, kopii i odpisów, uwierzytelnienia takich kopii i odpisów lub wydania uwierzytelnionych odpisów następuje w drodze postanowienia, na które służy zażalenie.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 14 lut 2024, 10:28

ale odpis to on sam ma sobie zrobić w siedzibie urzędu, my co najwyżej postanowieniem odmawiamy "za zgodność"
nie ma obowiązku robić kserówek na zamówienie, gdzieś nawet mam wyroczek :D a nawet jak zrobimy to możemy obciążyć kosztami zrobienia i wysyłki :mrgreen:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x