świadczenie pielegnacyjne kancelaria
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
świadczenie pielegnacyjne kancelaria
Syn skłąda wniosek na świadczenie pielęgnacyjne na matke przez kancelarie. Wczęcie postepowania mam wysłac do Syna czy do Kancelarii prawnej jako przedstawiciela???
- kiki88
- Podinspektor
- Zajmuję się: SR/ŚW
- Kontakt:
Re: świadczenie pielegnacyjne kancelaria
ja wysyłam do kancelarii, a do wiadomości dla syna
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
- Mind Of Good
- Stażysta
- Zajmuję się: RODO
- Kontakt:
Kancelaria i tak pewnie poinformuje syna. Syn i tak ma wzgląd do wszystkich dokumentów, wywiadów, uzasadnień, i jeśli będzie się domagał, to musicie mu je przedstawić. U nas decyzja idzie do kancelarii, a osoba która stara się o ŚP. jest wzywana telefonicznie i informowana na miejscu dlaczego taka decyzja, a nie inna.
Zachłychnięci tym co wiemy, zapomnieliśmy zapytać, czy nam wolno.
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
ok dziekuje bardzo. pytam bo pierwszy raz mam taką sytuacje.
- Krzysztof
- Starszy referent
- Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej
- Kontakt:
UWAGA !!!!!- Czy wypłata świadczenia pielęgnacyjnego może być realizowana na konto bankowe Kancelarii, czy jednak wypłatę przyznanego świadczenia danemu opiekunowi należałoby przelewać na konto tego opiekuna.
-----------
Krzysztof
Krzysztof

-
- VIP
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Zobacz art.30 ust.2 pkt 5 ... jeżeli świadczenia wypłaci się innej osobie niż wskazana w decyzji to są to świadczenia nienależnie pobrane. Więc logicznym jest ,że nie można wypłacić świadczenia na konto kancelarii.
- Krzysztof
- Starszy referent
- Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej
- Kontakt:
Czyli organy pomocowe, które w ostatnich latach przyznawały prawo do świadczenia opiekunom za pośrednictwem wszelkiej maści Kancelarii, powinny z urzędu zweryfikować wydane decyzje pod katem, czy pieniądze przelewane były bezpośrednio na konta owych opiekunów.~o~ pisze: 15 gru 2021, 13:10 Zobacz art.30 ust.2 pkt 5 ... jeżeli świadczenia wypłaci się innej osobie niż wskazana w decyzji to są to świadczenia nienależnie pobrane. Więc logicznym jest ,że nie można wypłacić świadczenia na konto kancelarii.
Jeśli tak nie było to świadczenia pielęgnacyjne wypłacone na konto Kancelarii winno zostać uznane za świadczenie nienależnie pobrane - czy dobrze Cie zrozumiałem ?
Jest to istotna informacja, którą warto byłoby przekazywać tym opiekunom, gdyż oni obsługiwani przez Kancelarie (których pieniądze trafiają przez pierwsze kilka miesięcy na konto Kancelarii) nie zdają sobie sprawy co może ich w przyszłości spotkać.
-----------
Krzysztof
Krzysztof

-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja swoich klientów informuję o tym, nawet pokazuję im we wniosku że kancelaria wpisała swój numer konta , dużo osób nie wiedziało o tym.
U mnie nie ma możliwości by kasa poszła na konto kancelarii , zawsze idzie na konto klienta.
U mnie nie ma możliwości by kasa poszła na konto kancelarii , zawsze idzie na konto klienta.
Krzysztof pisze: 15 gru 2021, 14:00Czyli organy pomocowe, które w ostatnich latach przyznawały prawo do świadczenia opiekunom za pośrednictwem wszelkiej maści Kancelarii, powinny z urzędu zweryfikować wydane decyzje pod katem, czy pieniądze przelewane były bezpośrednio na konta owych opiekunów.~o~ pisze: 15 gru 2021, 13:10 Zobacz art.30 ust.2 pkt 5 ... jeżeli świadczenia wypłaci się innej osobie niż wskazana w decyzji to są to świadczenia nienależnie pobrane. Więc logicznym jest ,że nie można wypłacić świadczenia na konto kancelarii.
Jeśli tak nie było to świadczenia pielęgnacyjne wypłacone na konto Kancelarii winno zostać uznane za świadczenie nienależnie pobrane - czy dobrze Cie zrozumiałem ?
Jest to istotna informacja, którą warto byłoby przekazywać tym opiekunom, gdyż oni obsługiwani przez Kancelarie (których pieniądze trafiają przez pierwsze kilka miesięcy na konto Kancelarii) nie zdają sobie sprawy co może ich w przyszłości spotkać.
Oprócz świadczenie pielegnacyjne kancelaria - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Odmowa wszczęcia postępowania
Działalność gospodarcza
brak odpowiedzi o skł. zdr. - wiele kodów
wniosek o śp
alimenty świadczone na rzecz innych osób
Czy wysłac do Wojewody??
Wydawanie zaświadczeń na uczelnie dla studentów o pobieranych świadczeniach ŚR,FA,500+
Dotacja z Czystego na skarbówce - liczyć?
alimety świadczone na rzecz innych osób a dochód utracony w roku bazowym
zaświadczenie od położnej do becikowego
świadczenie pielęgnacyjne - moment powstania niepełnosprawności nie da się ustalić
ŚP nowa kwota
Działalność gospodarcza na zasadach ogólnych PIT 36
od kiedy świadczenie pielęgnacyjne?
Sprawowanie stałej opieki SZO
Czy dobrze myślę - termin wypłaty dodatku osłonowego