świadczenie pielęgnacyjne na matkę - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 22 lut 2021, 16:20

W SKO też nie jest to takie hop-siup. Mam teraz sprawę w sądzie, bo to samo SKO, w takiej samej sprawie, tzn. na wniosek tej samej osoby w związku z opieką nad tą samą osobą, orzekło za pierwszym razem o przyznaniu świadczenia, a za drugim odmówiło...

Zmieniła się tylko data nowego orzeczenia o niepełnosprawności i skład orzekający...

Kobietka wysłała nawet poprzednią decyzję SKO, żeby im ułatwić sprawę, a tu taki klops...
sylwiaW
Stażysta
Od: 09 lis 2017, 11:44
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, świadczenia wychowawcze, IOD, Dobry start

Napisano: 22 lut 2021, 17:22

sylwiaW pisze:
22 lut 2021, 16:20
W SKO też nie jest to takie hop-siup. Mam teraz sprawę w sądzie, bo to samo SKO, w takiej samej sprawie, tzn. na wniosek tej samej osoby w związku z opieką nad tą samą osobą, orzekło za pierwszym razem o przyznaniu świadczenia, a za drugim odmówiło...

Zmieniła się tylko data nowego orzeczenia o niepełnosprawności i skład orzekający...

Kobietka wysłała nawet poprzednią decyzję SKO, żeby im ułatwić sprawę, a tu taki klops...
Zapewne biorą przykład z organów pomocowych :mrgreen:

p.s. Sprawdź w wolnej chwili decyzje SKO, czy nie mylisz się co do faktów.
-----------
Krzysztof :mrgreen:
Krzysztof
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 04 sty 2014, 2:06
Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej

Napisano: 24 lut 2021, 9:59

Krzysztof, nie jest tą złą :) Popieram Cię i robię, co mogę ale pewnych kwestii nie przeskoczę z racji tego, że jestem na najniższym szczeblu... Ale własnoręcznie piszę klientom odwołania zarówno do SKO jak i do Sądu. W ten sposób pozbyłam się wszystkich ZDO i 3/4 SZO. Reszta jest w trakcie :)
sylwiaW
Stażysta
Od: 09 lis 2017, 11:44
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny, świadczenia wychowawcze, IOD, Dobry start

Napisano: 24 lut 2021, 11:10

Wiesz sylwia... nie tylko ty robisz takie rzeczy. Wszyscy się dwoimy i troimy... dokładnie wczoraj tez pisałam odwołanie kobiecie bo walczy o świadczenie pielęgnacyjne. Suma sumarum to przerzucenie wszystkich na świadczenia piel.leży również w naszym interesie.
Ale nikt się tym nie chwali .... a wpisy kontrowersyjnego Krzysztofa .... wielu z nas po prostu obrażają.
~o~
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:24
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 24 lut 2021, 11:12

Bo on was podpuszcza a wy się dajecie, zamiast go ignorować.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 25 lut 2021, 0:46

~o~ pisze:
24 lut 2021, 11:10
Wszyscy się dwoimy i troimy...
Ale nikt się tym nie chwali ....
A czym się chwalić - drugą decyzją odmowną i później trzecią decyzją odmowną w tej samej sprawie.
Ja też bym się na Twoim miejscu nie wychylał.
W okresie kilku ostatnich lat w którym miałem kontakt z kilkoma setkami opiekunów zdarzyło się i owszem, że może w dwóch / trzech sprawach jacyś organiści potrafiący pracować z @Empatią czynnie pomagali opiekunom przejść drogę odwoławczą w trybie administracyjnym, czyli innymi słowy - i tu powstaje kabaret - najpierw wydali decyzję orzekającą o odmowie przyznania ŚP, a następnie w pisanym przez siebie odwołaniu do SKO wskazywali naruszenie prawa, którego się sami dopuścili i tym samym podważali swoją ocenę prawną wyrażoną w owej decyzji, którą tak mozolnie przez niemal pełne 30 dni przygotowywali.
@Szarak, a ja lubię czytać Twoje komentarze :mrgreen:
-----------
Krzysztof :mrgreen:
Krzysztof
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 04 sty 2014, 2:06
Zajmuję się: Byłem opiekunem dorosłej osoby niepełnosprawnej

Napisano: 02 mar 2021, 11:06

Po pierwsze to sprawdź w słowniku znaczenie słowa "organista" bo chyba nie wiesz co piszesz...
Po drugie to nigdy nie zdarzyło mi się pisać w tej samej sprawie drugiej i trzeciej decyzji odmownej jeżeli było już rozstrzygnięcie w SKO czy sądzie .... a sytuacja rodzinna i stan prawny nie uległ zmianie więc nie przypisuj mi cudzych błędów.
~o~
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:24
Zajmuję się: ŚR

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem