Świadczenie pielęgnacyjne po wyroku TK - Świadczenia rodzinne

Strona 5 z 5    [ Posty: 49 ]

Napisano: 06 mar 2015, 8:57

wwo pisze:Kronos o jakim kwestionowaniu kompetencji urzędników piszesz ?
Tak na poważnie piszesz? Przecież każdy urzędnik niepodzielający waszego przekonania o prawie do SP jest niekompetentny i cytuję "tempy".
Sami kwestionujecie swoje kompetencje, skoro po wyroku jedne ośrodki odmawiają przyznania świadczenia pielęgnacyjnego opiekunom dorosłych a inne na podstawie tych samych przepisów przyznają ? To z kim to jest coś nie tak - z petentem ?
Urzędnicy nie są bytem zbiorowym. Twoje wynurzenia miałyby sens, gdyby w jednym ośrodku część petentów uzyskałaby świadczenie, podczas gdy innym się tego prawa odmawia. U mnie wszyscy petenci mogą liczyć na równe traktowanie. W tej konkretnej sytuacji na odmowne załatwienie sprawy. Czy moje rozumowanie jest słuszne, ocenia kontrola instancyjna SKO, oraz sądowa WSA.
I nie, nie jestem przekonany o swojej nieomylności, co co rusz ktoś usiłuje wpychać w moje usta. Ale decyzje wydaję z przekonaniem, że taka była intencja prawodawcy i autorów wyroku TK. Jeśli druga instancja, lub WSA uznają że jest inaczej, niech tak będzie. Do tego te instytucje zostały powołane.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 06 mar 2015, 9:41

dede pisze:kronos79-powiem tak,nie zaleznie od tego co sobie przypisujesz tzn racje i nieomylnosc,to POPSUJE CI HUMOR i powiem ze,za kazdym razem kiedy cent swiad socj odmawialo mi -to za KAZDYM RAZEM SKO PRZYZNAWALO MI wiec nie pierdziel mi farmazonow
To by była prawda tylko jeśli Kronos dawał by te odmowy które uchylało Twoje SKO. Moich decyzji lokalne SKO nie uchyla - i czego to dowodzi? Inne SKO mogłoby się ze mną nie zgadzać.
dede pisze:jak to pierwsza inst jest nie omylna ,bo z autopsji mowie ci ze SKO podwazalo ich decyzje :oops:
Masz wujowe centrum świadczeń - przykro mi. Niestety ja tam nie pracuję, więc Twoje zarzuty są totalnie chybione.
dede pisze:A WIEC z ta wiedza i kompetencja wasza to by nalezalo spasowac,
To spasuj :)
dede pisze:z obserwacji wiem ze ludzie z niskim ilorazem inteligencji ,dowartosciowuja sie szkodzeniem innym-konczac NIE MACIE RACJI :lol:
Tu w zasadzie bym się mógł zgodzić, tylko pewnie myślimy o zupełnie innych osobach.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 06 mar 2015, 10:52

Kronos i Iks pod jakie SKO podlegacie?
m&m

Napisano: 06 mar 2015, 13:17

Ja pod Koszalin.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 06 mar 2015, 14:03

Kronos, ale moje wynurzenia (jak to ciekawie nazywasz) właśnie odnoszą się do wydawania decyzji przez jeden ośrodek. Pozwolisz, że pozostałe Twoje wynurzenia pominę.
wwo

Napisano: 06 mar 2015, 14:29

wwo pisze:Kronos, ale moje wynurzenia (jak to ciekawie nazywasz) właśnie odnoszą się do wydawania decyzji przez jeden ośrodek.
Jeśli jeden ośrodek w dwóch tożsamych stanach faktycznych orzeka w sposób odmienny, to rzeczywiście może i musi to budzić sprzeciw. Pytanie tylko, czy te stany faktyczne są takie same.
Jeszcze raz powtarzam, każdy z nas odpowiada za swoje decyzje i nie zamierzam Ci tłumaczyć motywów, które kierowały osobami decyzyjnymi w ośrodku, o którym piszesz, bo najzwyczajniej w świecie ich nie znam.
Pozwolisz, że pozostałe Twoje wynurzenia pominę.
Pozwalam. :)
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 10 mar 2015, 21:57

Elmer pisze:tak

SKO powołuje się (cytuje prawie dosłownie) wyrok WSA Gliwice.
Mógłbyś podać jaki to wyrok bo coś nie mogę namierzyć. Z góry dzięki
gabi_83

Napisano: 10 mar 2015, 22:43

Dzięki Kati@ :)
gabi_83

Strona 5 z 5    [ Posty: 49 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x