Tak na poważnie piszesz? Przecież każdy urzędnik niepodzielający waszego przekonania o prawie do SP jest niekompetentny i cytuję "tempy".wwo pisze:Kronos o jakim kwestionowaniu kompetencji urzędników piszesz ?
Urzędnicy nie są bytem zbiorowym. Twoje wynurzenia miałyby sens, gdyby w jednym ośrodku część petentów uzyskałaby świadczenie, podczas gdy innym się tego prawa odmawia. U mnie wszyscy petenci mogą liczyć na równe traktowanie. W tej konkretnej sytuacji na odmowne załatwienie sprawy. Czy moje rozumowanie jest słuszne, ocenia kontrola instancyjna SKO, oraz sądowa WSA.Sami kwestionujecie swoje kompetencje, skoro po wyroku jedne ośrodki odmawiają przyznania świadczenia pielęgnacyjnego opiekunom dorosłych a inne na podstawie tych samych przepisów przyznają ? To z kim to jest coś nie tak - z petentem ?
I nie, nie jestem przekonany o swojej nieomylności, co co rusz ktoś usiłuje wpychać w moje usta. Ale decyzje wydaję z przekonaniem, że taka była intencja prawodawcy i autorów wyroku TK. Jeśli druga instancja, lub WSA uznają że jest inaczej, niech tak będzie. Do tego te instytucje zostały powołane.