w listopadzie 2020 r. zgłosiła się do mnie kobieta z wnioskiem o świadczenie pielęgnacyjne na niepełnosprawną córkę(stopień znaczny do urodzenia). Wnioskodawczyni pobierała do końca października 2020 r. w KRUSIE rentę rolniczą. Od 1 listopada 2020 r. miała wstrzymaną wypłatę renty na swoją własną prośbę, więc przyznałam ŚP od listopada 2020 r. W grudniu 2020 r. byłam na szkoleniu ze świadczeń opiekuńczych i dowiedziałam się że wstrzymanie wypłaty renty nie jest równoznaczne z utratą uprawnienia do pobierania tej renty, a zgodnie z naszą ustawą o ŚR osoba pobierająca ŚP nie może posiadać uprawnień do tego świadczenia. W związku z tym wystąpiłam z wnioskiem do SKO o unieważnienie tej decyzji. Dzisiaj po paru miesiącach przyszła decyzja z SKO o odmowie unieważnienia decyzji ponieważ ich zdaniem tej błąd nie są rażącym błędem, który byłby powodem do unieważnienia tej decyzji. Kobieta teraz przez te pare miesięcy jak ta sprawa była w SKO znowu zaczęła pobierać rentę. Proszę o pomoc co mam teraz zrobić w tej sytuacji