Witam!
Mam taki przypadek babeczka pobiera świadczenia rodzicielskie od stycznia, a dziś mnie oświeciła, że od 9 lutego ma ustalone prawo do zasiłku dla bezrobotnych. Co byście zrobili w mojej sytuacji ?
możesz mi powiedziec z czego to wynika? jakos czytajac nasza ustawe nie jest to dla mnie jasne.....niestety.....ania123 pisze:Pomniejszasz jej kwotę tylko wówczas gdy miała prawo do zasiłku dla bezrobotnych w dniu urodzenia dziecka. Jeśli prawo do zasiłku dla bezrobotnych nabyła po urodzeniu dziecka wypłacasz jej całą kwotę.
A powiedz Elmer- co robi sie u Ciebie gdy ojciec pobrał macierzyński w KRUS jednoroazowo a matka wnioskuje u nas i zkrusem nie ma nic wspólnego? Wypłacasz cały 1000?Elmer pisze:pijesz kawę i nic nie robisz
art. 17c ust. 6 się kłania - urodziła w trakcie pobeirania zasiłku. Tylko wtedy odejmujemy
W sumie ja tez nie, 705 zł w takich przypadkach wypłaca krus. Dzwoniłam do nich i byli zdziwieni że nie mam zamiaru pomniejszac wiec standardowo zwątpiłam....Elmer pisze:Mok - nie widzę podstawy do odmowy