Czy zmienialiście decyzję na świadczenie rodzicielskie osobom które pobierają zasiłek dla bezrobotnych. Od 01 czerwca było podwyższenie kwot zasiłku dla bezrobotnych
Tak ale pierwsza wypłata za czerwiec będzie w lipcu więc chyba od lipca można zmieniać, jak już wiadomo będzie ile zasiłek wyniesie po odjęciu podatku.
Ja zmianę planuje robić od lipca. W ustawie jest napisane różnica pomiędzy kwotą ŚR a kwotą pobieranego zasiłku. Wyższy zasiłek osoba pobierze dopiero w lipcu. Ja to tak widzę.
czyli robiliście te zmiany w lipcu, bo pierwsza wyższa wypłata była w lipcu za VI ?
ja nie zrobiłam, bo dopiero odkryłam Amerykę !!!
czyli dziś zmieniam kwotę za lipiec i dalej i w sierpniu zabieram różnicę ? czy są to nienależnie pobrane świadczenia?
czy osoby dostały decyzje z PUP ? czy to jest automatycznie ?
Z tego co mi zgłaszała babka to nic nie dostały. żadnej decyzji, co lepsze nawet nie wiedziały że dostały więcej. ja już poprawiłam bo robiłam zmiany od czerwca ale widzę że wszyscy od lipca więc poprawiłam. Poprosiłam Panią żeby mi napisała prośbę o przeliczenie rodzicielskiego z uwagi na większy zasiłek. Zrobiłam zmianę decyzji a że było to po wypłatach więc nienależne za lipiec, ale sprawę załatwiłam notatką bo
pani sama wpłaciła tą różnicę którą dostała za dużo bo to raptem 11 zł niecałe.