Swiadczenie wygaszone - Pilnej Pomocy!

Wybrane tematy:
Ukraina-nowa klasyfikacja budżetowa Czyste powietrze Wynagrodzenie AOON Św. Wychow. - pracownik , czy zmieniacie stanowisko ile przechowujecie schronienie z usługami opiekuńczymi
ODPOWIEDZ
~Maja

Swiadczenie wygaszone - Pilnej Pomocy!

Post autor: ~Maja »

Pomóżcie mi zaksięgować świadczenie rodzinne, które zostało wygaszone z powodu nieodebrania przez świadczeniobiorcę przez cały okres zasiłkowy. Może przybliżę mój problem świadczenie było nieodebrane w grudniu 2012r. Zostało mi zobowiązanie na rok 2013. Te świadczenie nie zostało pobrane w ciągu całego okresu zasiłkowego więc merytoryczne wydały decyzję wygaszającą w grudniu 2013 r. Jak powinnam zaksięgować decyzję i zdjąć ze stanu zobowiązanie. Konto 240 tylko w korespondencji z jakim kontem 400 na zmniejszenie. Jeśli ktoś miał taką sytuację to bardzo proszę o pomoc gdyż mam problem ze sporządzeniem bilansu.
~Maja

Re: Swiadczenie wygaszone - Pilnej Pomocy!

Mała pomyłka oczywiście konto 410.
~Maja

Czy nikt mi nie pomoże. Bardzo proszę
~BDMB

Post autor: ~BDMB »

Wg. mnie jeżeli wygaszenie świadczenia oznacza wygaszenie prawa do świadczenia to należy dokonać odpisu korygującego uprzednio dokonany przypis czyli na zmniejszenie kosztów: 240/410
~Maja

Dziękuję bardzo BOMB tak właśnie zrobiłam ale chciałam się jeszcze upewnić. Jest to trochę nietypowa sprawa gdyż koszt został poniesiony w 2012r. a zmniejszenie kosztów zrobiłam w 2013
ODPOWIEDZ