dziękuję za odpowiedz.
jeszcze jedno pytanie
czy w decyzji jaką generujecie w systemie po tym ustawieniu , jest zapis że czynsz przeliczony wg stawek zasobu gminy ?
czy decyzja wygląda tera inaczej?
w decyzji z automatu, że tak powiem nic samo się nie pojawia, trzeba stworzyć szablonyczy w decyzji jaką generujecie w systemie po tym ustawieniu , jest zapis że czynsz przeliczony wg stawek zasobu gminy ?
czy decyzja wygląda tera inaczej?
dla kazdego województwa odpowiednio jest prowadzony dziennik urzędowy województwa np. mazowieckiego gdzie są ogłaszane odpowiednio:JESZCZE JEDNO, GDZIE ZNAJDĘ ARTYKUŁ KTÓRY MÓWI O TYCH STAWKACH ZE TRZEBA TO ZMIENIĆ I TAK WŁAŚNIE LICZYĆ?
Jaskie nowe zasady wyliczenia mieszkaniówki? Nie jestem chyba w temacie a w ustawie nic nowego nie widzę. Przeliczanie czynszu wg stawek gminnych to było od zawsze, wiec chyba nie o to chodzi?
to nic nowego , stare ... było od zawszeJaskie nowe zasady wyliczenia mieszkaniówki? Nie jestem chyba w temacie a w ustawie nic nowego nie widzę. Przeliczanie czynszu wg stawek gminnych to było od zawsze, wiec chyba nie o to chodzi?
ufff, dzięki, już się spociłam ze stresu
kurcze a mysłąłam , że to gmina ustala te stawki czynszu:obrodafix pisze: ↑12 sty 2023, 8:30dla kazdego województwa odpowiednio jest prowadzony dziennik urzędowy województwa np. mazowieckiego gdzie są ogłaszane odpowiednio:JESZCZE JEDNO, GDZIE ZNAJDĘ ARTYKUŁ KTÓRY MÓWI O TYCH STAWKACH ZE TRZEBA TO ZMIENIĆ I TAK WŁAŚNIE LICZYĆ?
dla mojego miasta będzie to:
1. zarządzenie Prezydenta Miasta w sprawie określenia stawek czynszu za lokale mieszkalne i stawek za lokale socjalne
2.obwieszczenie Wojewody Mazowieckiego w sprawie ustalenia wysokości wskaźnika przeliczeniowego kosztu odtworzenia 1 m2 powierzchni użytkowej budynków mieszkalnych dla województwa mazowieckiego
W zarządzeniu jest podany wzór - ( uwzględniający wskaźnik z obwieszczenia)na pod stawie , którego wylicza się stawkę miesięczną czynszu 1 m2 powierzchni użytkowej lokalu mieszkalnego
bo tak jest ale ... gmina już do systemu działu dodatków mieszkaniowych stawek nie wprowadzikurcze a mysłąłam , że to gmina ustala te stawki czynszu:o