sygnity kolejny wniosek jak wreszcie porpawnie??

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
SYGNITY
Starszy inspektor
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
Kontakt:

Re: sygnity kolejny wniosek jak wreszcie porpawnie??

Post autor: SYGNITY »

Nie może być dwóch decyzji o takim samym numerze.
Tomek
Gość

Post autor: Gość »

no ok, ale jak ma być nowy wniosek - nowa decyzja, to nie możemy tego wprowadzać jako zmianę świadczenia. ja też robię jako nowy wniosek, bo tak mi kazał kierownik i tego nie przeskoczę i program mi wszystko teraz źle liczy
gosia11111

Post autor: gosia11111 »

SYGNITY pomóżcie po raz kolejny
gosia11111

?????
amm

Post autor: amm »

********** :-) pisze:Ja robię jako zmianę świadczenia. Tylko mam problem z tym czy w kolejnym wniosku zaznaczać że to jest wniosek na pierwsze czy nie. A jak Ty robisz jeśli można wiedzieć?
Ja urodzenia wprowadzam od początku jako nowy wniosek w związku ze zmianą sytuacji rodziny, konsultowałam z Sygnity - zaznaczasz że to wniosek na pierwsze, bo ten wniosek zmieniający zastąpi wniosek pierwotny, to tak jak byś potwierdzała, że ten wniosek jest nadal na pierwsze dziecko. Wniosek pierwotny zamyka się. To prawda w sprawozdaniach wtedy wykaże ci, że jest to wniosek złożony na pierwsze dziecko, choć faktycznie jest np. wnioskiem na kolejne (na pierwsze było już przyznane, teraz urodziło się drugie). Ja zmieniam to ręcznie, zgodnie ze stanem faktycznym. Wypłaty idą dobrze.
nowa1982

Post autor: nowa1982 »

a jak pani ma przyznane na drugie i teraz chce na pierwsze to nowy wniosek ? czy wniosek ze zmianą sytuacji życiowej??
gosia11111

Mam a jaki typ wniosku
********** :-)

Post autor: ********** :-) »

nowa1982 pisze:a jak pani ma przyznane na drugie i teraz chce na pierwsze to nowy wniosek ? czy wniosek ze zmianą sytuacji życiowej??
Ja robię wniosek o zmianę.
gosia11111

Czy tak: w przypadku gdy ktoś pobeira na dziecko swiadczenie, a później rodzi się dziecko i składa na kolejne to:
1.Wniosek o zmianę sytuacji
2. zaznaczamy na pierwsze (mimo, że składa na drugie?)
3. typ wniosku?? Formalny?
4. czy u tego starszego dziecka i młodszego ma być zaznaczone ze „świadczenie wnioskowane”?
Gość

Post autor: Gość »

amm pisze:
********** :-) pisze:Ja robię jako zmianę świadczenia. Tylko mam problem z tym czy w kolejnym wniosku zaznaczać że to jest wniosek na pierwsze czy nie. A jak Ty robisz jeśli można wiedzieć?
Ja urodzenia wprowadzam od początku jako nowy wniosek w związku ze zmianą sytuacji rodziny, konsultowałam z Sygnity - zaznaczasz że to wniosek na pierwsze, bo ten wniosek zmieniający zastąpi wniosek pierwotny, to tak jak byś potwierdzała, że ten wniosek jest nadal na pierwsze dziecko. Wniosek pierwotny zamyka się. To prawda w sprawozdaniach wtedy wykaże ci, że jest to wniosek złożony na pierwsze dziecko, choć faktycznie jest np. wnioskiem na kolejne (na pierwsze było już przyznane, teraz urodziło się drugie). Ja zmieniam to ręcznie, zgodnie ze stanem faktycznym. Wypłaty idą dobrze.
Dokładnie tak jak ja. A możesz powiedzieć jak wygląda Twoja decyzja? ;)
Na kolejne dziecko czy zmieniająca
ODPOWIEDZ