sygnity kolejny wniosek jak wreszcie porpawnie??
-
- Starszy inspektor
- Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
- Kontakt:
Re: sygnity kolejny wniosek jak wreszcie porpawnie??
Nie może być dwóch decyzji o takim samym numerze.
Tomek
no ok, ale jak ma być nowy wniosek - nowa decyzja, to nie możemy tego wprowadzać jako zmianę świadczenia. ja też robię jako nowy wniosek, bo tak mi kazał kierownik i tego nie przeskoczę i program mi wszystko teraz źle liczy
SYGNITY pomóżcie po raz kolejny
Ja urodzenia wprowadzam od początku jako nowy wniosek w związku ze zmianą sytuacji rodziny, konsultowałam z Sygnity - zaznaczasz że to wniosek na pierwsze, bo ten wniosek zmieniający zastąpi wniosek pierwotny, to tak jak byś potwierdzała, że ten wniosek jest nadal na pierwsze dziecko. Wniosek pierwotny zamyka się. To prawda w sprawozdaniach wtedy wykaże ci, że jest to wniosek złożony na pierwsze dziecko, choć faktycznie jest np. wnioskiem na kolejne (na pierwsze było już przyznane, teraz urodziło się drugie). Ja zmieniam to ręcznie, zgodnie ze stanem faktycznym. Wypłaty idą dobrze.********** :-) pisze:Ja robię jako zmianę świadczenia. Tylko mam problem z tym czy w kolejnym wniosku zaznaczać że to jest wniosek na pierwsze czy nie. A jak Ty robisz jeśli można wiedzieć?
a jak pani ma przyznane na drugie i teraz chce na pierwsze to nowy wniosek ? czy wniosek ze zmianą sytuacji życiowej??
Ja robię wniosek o zmianę.nowa1982 pisze:a jak pani ma przyznane na drugie i teraz chce na pierwsze to nowy wniosek ? czy wniosek ze zmianą sytuacji życiowej??
Czy tak: w przypadku gdy ktoś pobeira na dziecko swiadczenie, a później rodzi się dziecko i składa na kolejne to:
1.Wniosek o zmianę sytuacji
2. zaznaczamy na pierwsze (mimo, że składa na drugie?)
3. typ wniosku?? Formalny?
4. czy u tego starszego dziecka i młodszego ma być zaznaczone ze „świadczenie wnioskowane”?
1.Wniosek o zmianę sytuacji
2. zaznaczamy na pierwsze (mimo, że składa na drugie?)
3. typ wniosku?? Formalny?
4. czy u tego starszego dziecka i młodszego ma być zaznaczone ze „świadczenie wnioskowane”?
Dokładnie tak jak ja. A możesz powiedzieć jak wygląda Twoja decyzja?amm pisze:Ja urodzenia wprowadzam od początku jako nowy wniosek w związku ze zmianą sytuacji rodziny, konsultowałam z Sygnity - zaznaczasz że to wniosek na pierwsze, bo ten wniosek zmieniający zastąpi wniosek pierwotny, to tak jak byś potwierdzała, że ten wniosek jest nadal na pierwsze dziecko. Wniosek pierwotny zamyka się. To prawda w sprawozdaniach wtedy wykaże ci, że jest to wniosek złożony na pierwsze dziecko, choć faktycznie jest np. wnioskiem na kolejne (na pierwsze było już przyznane, teraz urodziło się drugie). Ja zmieniam to ręcznie, zgodnie ze stanem faktycznym. Wypłaty idą dobrze.********** :-) pisze:Ja robię jako zmianę świadczenia. Tylko mam problem z tym czy w kolejnym wniosku zaznaczać że to jest wniosek na pierwsze czy nie. A jak Ty robisz jeśli można wiedzieć?

Na kolejne dziecko czy zmieniająca
Oprócz sygnity kolejny wniosek jak wreszcie porpawnie?? - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Ponowna weryfikacja dochodu
Elektorniczne składanie wniosku - zła jednostka
PILNE
rodzice po rozwodzie
uchylenie matce/przyznanie ojcu
od kiedy przyznać świadczenie
Pilne proszę...
Zaświadczenie z pola Pilne! Pomóżcie
Pomocy
jak liczyć jak ktoś ma ziemie
ulga
SIGNITY splata nienaleznie pobranych SW - a decyzja przygoto