sygnity kolejny wniosek jak wreszcie porpawnie??

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
Gość

Re: sygnity kolejny wniosek jak wreszcie porpawnie??

Post autor: Gość »

Ja urodzenia wprowadzam od początku jako nowy wniosek w związku ze zmianą sytuacji rodziny, konsultowałam z Sygnity - zaznaczasz że to wniosek na pierwsze, bo ten wniosek zmieniający zastąpi wniosek pierwotny, to tak jak byś potwierdzała, że ten wniosek jest nadal na pierwsze dziecko. Wniosek pierwotny zamyka się. To prawda w sprawozdaniach wtedy wykaże ci, że jest to wniosek złożony na pierwsze dziecko, choć faktycznie jest np. wnioskiem na kolejne (na pierwsze było już przyznane, teraz urodziło się drugie). Ja zmieniam to ręcznie, zgodnie ze stanem faktycznym. Wypłaty idą dobrze.[/quote]

A jak Ty sie potem doliczysz ile masz pierwszych dzieci faktycznie?
Gość

A jak Ty sie potem doliczysz ile masz pierwszych dzieci faktycznie?

PROGRAM SAM WYLICZA, BO PRZECIEŻ JEST ZAZNACZONE ŻE TO WNIOSEK NA PIERWSZE , JEST OK ;)

PROBLEM TYLKO TAKI, ŻE WNIOSKI TE UJMUJE W SPRAWOZDANIU JAKI WNIOSKI NA PIERWSZE DZIECKO A TO WNIOSEK NA KOLEJNE
Gość

Gość pisze:
amm pisze:
********** :-) pisze:Ja robię jako zmianę świadczenia. Tylko mam problem z tym czy w kolejnym wniosku zaznaczać że to jest wniosek na pierwsze czy nie. A jak Ty robisz jeśli można wiedzieć?
Ja urodzenia wprowadzam od początku jako nowy wniosek w związku ze zmianą sytuacji rodziny, konsultowałam z Sygnity - zaznaczasz że to wniosek na pierwsze, bo ten wniosek zmieniający zastąpi wniosek pierwotny, to tak jak byś potwierdzała, że ten wniosek jest nadal na pierwsze dziecko. Wniosek pierwotny zamyka się. To prawda w sprawozdaniach wtedy wykaże ci, że jest to wniosek złożony na pierwsze dziecko, choć faktycznie jest np. wnioskiem na kolejne (na pierwsze było już przyznane, teraz urodziło się drugie). Ja zmieniam to ręcznie, zgodnie ze stanem faktycznym. Wypłaty idą dobrze.
Dokładnie tak jak ja. A możesz powiedzieć jak wygląda Twoja decyzja? ;)
Na kolejne dziecko czy zmieniająca

amm ??
amm

Post autor: amm »

po rozpatrzeniu wniosku nr....z dnia......., zmieniając decyzję nr.....z dn.....
orzekam
przyznać Panu...........prawo do ŚW na ........w kwocie po 500 zł miesięcznie od.......do....
pozostałe elementy decyzji bez zmian
Gość

A podstawa prawna?
My powołujemy się tylko na KPA (takie zdanie Pani Kierownik).
Obawiam się że że nie jest poprawnie.
A jak u Ciebie amm ? :?
amm

Post autor: amm »

U mnie KPA ale również Ustawa o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci
nowicjusz

Post autor: nowicjusz »

a jak było na drugie a teraz na pierwsze to też zmiana sytuacji??
paulina124
Referent
Zajmuję się: ŚW/FA
Kontakt:

Post autor: paulina124 »

Nowy wniosek = nowa decyzja, my w Nemezisie wprowadzamy też jako nowy wniosek i program dobrze zlicza, liczy dwa wnioski, jeden na pierwsze drugi na kolejne, gdyby było przez zmianę to policzyłby pewnie jako jeden wniosek na pierwsze
Nie popełnia błędu tylko ten, kto nic nie robi.
SYGNITY
Starszy inspektor
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)
Kontakt:

Post autor: SYGNITY »

Jeszcze raz zamieszczam link o szkoleniach

https://public.sygnity.pl/zabezpieczenie ... 02017-1416

zapraszam, ten temat będzie jednym z głównych
Tomek
Gość

SYGNITY pisze:Jeszcze raz zamieszczam link o szkoleniach

https://public.sygnity.pl/zabezpieczenie ... 02017-1416

zapraszam, ten temat będzie jednym z głównych
Czy istnieje możliwość żeby każdy uczestnik szkolenia otrzymał na płytce wersję demonstracyjną aktualnej wersji programu, żeby można było sobie poeksperymentować w domu wprowadzanie uzysków, utrat, zmian itp.???
ODPOWIEDZ