sygnity kolejny wniosek jak wreszcie porpawnie?? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 5 z 5    [ Posty: 45 ]

Napisano: 28 lut 2017, 9:58

Niewiadoma pisze:Drogi Panie Tomku
Odnośnie najnowszego sprawozdania, jeżeli wprowadzamy wniosek na nowo urodzone dziecko, w związku ze zmiana sytuacji to program liczy nam tą rodzinę jako z wnioskiem na pierwsze dziecko po raz drugi, jeżeli rodzina pobiera już na pierwsze dziecko i teraz urodziło się drugie, robimy wniosek w związku ze zmiana sytuacji.
To do sprawozdania liczyć ręcznie takie wnioski, czy jak?

a u mnie liczy poprawnie. Nie dubluje rodziny jak ktos miał na pierwsze dziecko.
potem urodzenie dziecka...i wniosek o zmiane nawet z zaznaczonym, ze znowu na pierwsze dziecko .
wiec liczy poprawnie.
1986

Napisano: 28 lut 2017, 10:06

Korekty liczenia sprawozdania w czwartkowej wersji będą dotyczyć dostosowania do tego stanowiska https://public.sygnity.pl/forums//viewto ... 54&t=22724
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 28 lut 2017, 10:55

SYGNITY pisze:Korekty liczenia sprawozdania w czwartkowej wersji będą dotyczyć dostosowania do tego stanowiska https://public.sygnity.pl/forums//viewto ... 54&t=22724
no szkoda, że nie spytaliście ministerstwa co powinno byc wykazane w tabeli C 1.1.1 i 1.1.2 - bo tu jest problem. 1.1 to oczywiste, że dotyczy wniosku o przyznanie świadczenia. Natomiast 1.1.1 i 1.1.2 nowo urodzone dziecko wprowadzając przez zmianę sytuacji zalicza do 1.1.1 - czyli wniosek na pierwsze i na kolejne dziecko - czy tak ma być? Skoro rodzina nie wnioskuje ponownie na pierwsze dziecko.
Nie wiem jak u reszty ale u mnie w Tabeli D w liczbie rodzin "bez dochodu" - wykazuje również rodziny, które dochód posiadają tylko uzyskany. Jak nie mieli w 2014 lub była utrata, a uzyskali później to system ich wrzuca do rodzin bez dochodu.
Gość

Napisano: 28 lut 2017, 11:05

Gość pisze:1.1 to oczywiste, że dotyczy wniosku o przyznanie świadczenia.
No raczej oczywiste nie było, skoro odpowiedź potwierdziła, że o zmianę też.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 28 lut 2017, 11:24

SYGNITY pisze:
Gość pisze:1.1 to oczywiste, że dotyczy wniosku o przyznanie świadczenia.
No raczej oczywiste nie było, skoro odpowiedź potwierdziła, że o zmianę też.
nie wiem może ja inaczej rozumiem pytanie i odpowiedź.
Sygnity pytało o wiersz 1.1 a minisrterstwo odpisało co chce w wierszu 1
Do tego dochodzi "w tym" - czyli suma niezupełna
Gość

Strona 5 z 5    [ Posty: 45 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x