Sygnity nie przyznaje RRS mimo zaznaczenia we wniosku. - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 08 lut 2018, 10:10

Chłopak i matka wdowa. On kończy 18 w lipcu 2018 r. Pozaznaczane: kontynuacja nauki, RRS na liście wnioskowanych świadczeń i okienko przy zaświadczeniu ze szkoły. Na decyzji z automatu mam wszystko oprócz RRS :( Zdarzyło się już komuś?
Bazyl
Starszy referent
Od: 16 gru 2014, 11:08
Zajmuję się:

Napisano: 08 lut 2018, 11:25

Ja pracuję na tym programie od 2004r. i co chwilę pojawiają się jakieś niespodzianki, które mnie irytują m.in to co piszesz. Jak to ktoś powiedział trzeba mieć oczy dookoła, jak już do czegoś się przyzwyczaisz i nie zwracasz na to uwagi bo uważasz że będzie jak poprzednio a tu pojawia się poprawka, która wnosi cos nowego a psuje coś co od dawna nie ulegało zmianie.
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
Marcelino
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 13 sty 2017, 20:46
Zajmuję się: sr/sw

Napisano: 08 lut 2018, 11:31

W obszarze świadczeń rodzinnych są nie tylko liczne zmiany prawne, ale także nowe interpretacje prawa, a także postulaty naszych Użytkowników, który często w bardzo umotywowany sposób domagają się zmiany działania Oprogramowania, także w tych kwestiach do którego wiele osób było przyzwyczajonych. Dlatego też, u nas wyszliśmy maksymalnie do Was z dokładnymi opisami zmian, które nie tylko pojawiają się na naszej stronie www, na forach i w mailach do Jednostek, ale także w specjalnym oknie, które pokazujemy każdemu z Was po pierwszym zalogowaniu do zaktualizowanej wersji programu.
A jeśli uważasz że w tym konkretnym przypadku jest coś nie tak, to uprzejmie prosimy o zgłoszenie, sprawdzimy, pomożemy. pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 08 lut 2018, 11:37

Panie Tomaszu, a co z obecną poprawką odkąd się pojawiła nie można jej pobrać tak jak i poprzedniej. komunikat (zbyt duże obciążenie serwera) wcześniej (nie można się połączyć ze serwerem) czy coś z tym serwerem jest nie tak?
„Mądry potrafi wyłowić naukę z całej rzeki głupich słów, natomiast głupi nie potrafi wyłowić niczego z potoku mądrości.”
Marcelino
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 13 sty 2017, 20:46
Zajmuję się: sr/sw

Napisano: 08 lut 2018, 11:42

pisałem już kilka razy w tym temacie na ops.pl w tym tygodniu. Pierwszy raz kiedy pisałem w poniedziałek rano, już ponad 900 Jednostek zainstalowało pomyślnie aktualizację 2-5.4, dziś jest już ponad 1200. Nie ma więc globalnego problemu, są indywidualne problemy, w których Serwis chętnie pomaga, jeśli dostanie zgłoszenie. Udostępniliśmy też ftp w razie problemów z automatyczną aktualizacją.
pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 08 lut 2018, 16:20

Powolutku doszliśmy chyba do sedna problemu i w pas kłania nam się kochana złotówka za złotówkę. Na syna do tej pory pobierał świadczenia ojciec i była to złot za złot, z której to złot za złot wypłaciliśmy dwie miniratki za listopad i grudzień. Decyzję po śmierci ojca zakończono i teraz wniosek złożyła wdowa. I co teraz mili Państwo? Mamy przyznać pełne 100 złotych czy ręcznie modyfikując decyzję przyznać tylko różnicę? Poproszę o głosy wsparcia, bo ja już wymiękam :(
Bazyl
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 09 lut 2018, 9:26

Podbijam, bo ciekaw jestem, czy ktoś podejmie rękawicę :P
Bazyl
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 09 lut 2018, 10:06

RRS nie przyznaje z automatu bo już w bazie jest tożsame świadczenie zrealizowane (choćby częściowo) innej osobie.
Co do kwoty, logicznie należałoby wyrównać, prawnie jednak jest to bardzo wątpliwe bo kobieta złotówki nie ma.
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 09 lut 2018, 10:21

Tom. pisze:Co do kwoty, logicznie należałoby wyrównać, prawnie jednak jest to bardzo wątpliwe bo kobieta złotówki nie ma.
Czyli jest jak zwykle, przepis sobie, życie sobie :( Tak to jest, jak sztab ludzi wymyśla, żeby jednorazowe świadczenie wypłacać zanim tak naprawdę ono przysługuje :( Gorzej, że naprawdę nie wiem co robić w tej sytuacji i nie bardzo wiem, gdzie szukać pomocy.
Bazyl
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 12 lut 2018, 9:23

Tak dla potomności:

Treść rozwiązania:
Proszę ręcznie zmodyfikować kwotę świadczenia i przyznać tylko różnicę.

Tom, co Ty na to?
Bazyl
Starszy referent
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x