Sygnity-podział dodatku w systemie

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
Maxima
VIP
Zajmuję się: DM DE
Kontakt:

Sygnity-podział dodatku w systemie

Post autor: Maxima »

Mam pytanie do osób korzystających z Sygnity. Mam wnioskodawcę, któremu przyznałam DM i na jego prośbę cały DM (wraz z ryczałtem ) przelewam na konto zarządcy. Teraz (po 2 miesiacach) ów wnioskodawca chce zmiany: ryczałt chce na swoje konto. Należy podzielić w systemie dodatek i kiedyś już to robiłam ale chyba nieprawidłowo. System podzielił wypłatę ale przy robieniu zestawień okłamywał tzn. ten podzielony DM widział podwójnie. Do wypłaty jest, ale list generować nie chciał bo nic nie ma. Przez kolejne miesiące ciągnęło się, ponieważ system „do wypłaty” kumulował tamten dodatek w ten sposób, że co miesiąc kwota do wypłaty wzrastała o kolejną kwote dodatku. Masakra. Czy ktoś spotkał się z takim problemem? Może ktoś dzielił DM w Sygnity?
brodafix
Podinspektor
Zajmuję się: DM
Kontakt:

Re: Sygnity-podział dodatku w systemie

Post autor: brodafix »

najprościej w takich przypadkach to wydać decyzję z decyzji. w nowo powstałej dzielisz świadczenie wedle potrzeby. nowa decyzja zastępuje starą i po problemie.
można tez podzielić ręcznie ( tak jak to prawdopodobnie zrobiłaś ) ale wtedy rzeczywiście wychodzą jakieś bzdury przy tworzeniu list.
usun to co do tej pory zrobiłaś i wydaj decyzję z decyzji
ODPOWIEDZ