sygnity postepowanie wobec dłużników
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
sygnity postepowanie wobec dłużników
Gdzie w programie sygnity moge wprowadz ... na wywiad ? Jest zakładka wniosek o przeporwadzeniew wywiadu ale jak mam wierzycielke z innej gminy to musze ja wpraowadczic w sytsem i zapisac jako nowa osobe zeby mnie pusciło dlaje a chyba nie powinnam ?
A jak juz wam ktos przyjdzoie na wywiad wprowadz sie gdzies jego tresc do programu?
A jak juz wam ktos przyjdzoie na wywiad wprowadz sie gdzies jego tresc do programu?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Re: sygnity postepowanie wobec dłużników
wprowadzenie wywiadu-dłużnicy-operacje-wywiady-dodaj wywiad
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ok widze dziekuje, ale to mam zrobic gdy chce wprowadzic w system tresc wyiwadu
A co gdy che zrobić wezwanie na wywiad alebo zawiadomienie o wsczezciu postepowania a zmuszona jestem podac dane wierzyciel aktory nie jest z mojej gminy i musze go zapisac w sytsemie jako nowa osobe a nie powinnam
A co gdy che zrobić wezwanie na wywiad alebo zawiadomienie o wsczezciu postepowania a zmuszona jestem podac dane wierzyciel aktory nie jest z mojej gminy i musze go zapisac w sytsemie jako nowa osobe a nie powinnam
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
prosze podpoiwedzcie jak to orbicie Jak jest prawidłowo
-
- Stażysta
- Kontakt:
system nie dopracowany a często nie mamy danych wierzycielki pesel miejsce zamieszkania
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
no tak dzikeuje rozumiem ,a jesli nawet mamy Czy to poprawnie umiesczac w naszej bazie z naszego terenu i wprowadzac w rejestr osoby z poza????
czy kots byl na szkoleniu sygnity i omawiał ten temat
czy kots byl na szkoleniu sygnity i omawiał ten temat
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Też jestem ciekawa jak to powinno poprawnie wyglądać. Do dwóch osób pisałam ręcznie wezwanie, bo nie miałam wszystkich danych wierzyciela.
A co w przypadku, gdy dłużnik nie stawi się na wywiad, ale nie wszczynamy postępowania, bo decyzja, że się uchyla jest w mocy? Jak taką sprawę zamknąć w systemie?
A co w przypadku, gdy dłużnik nie stawi się na wywiad, ale nie wszczynamy postępowania, bo decyzja, że się uchyla jest w mocy? Jak taką sprawę zamknąć w systemie?
-
- Referent
takich decyzji się nie zamyka one są cały czas w obiegu prawnym i obowiązująpaja1231 pisze: 25 maja 2021, 14:57
jak dłużnik nie zjawił się na wywiad to w systemie nic nie robisz
tylko piszesz do komornika i jak trzeba do OWW że się nie stawił i że dec. o uznaniu jest dalej w mocy
-
- Referent
nie widzę potrzeby dodawania do systemy danych osób spoza gminy
tym bardziej wzywania ich czy kogokolwiek do przekazania danych - my nawet takiego prawa nie mamy
tym bardziej wzywania ich czy kogokolwiek do przekazania danych - my nawet takiego prawa nie mamy
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS
- Kontakt:
Nie chodzi mi o decyzję, bo nie mam podstaw do jej zamknięcia, tylko co zrobić z wezwaniem w systemie jak dłużnik się nie stawił na wywiad. Moja poprzedniczka nie robiła nic w systemie oprócz decyzji przyznających FA. Ja teraz powoli uczę się żeby wszystko przez program robić. Do tej pory jak generowałam wezwanie na wywiad to potem wprowadzałam wywiad, a w tej sytuacji nie wiem co dalej z takim wnioskiem.Kleopatra80 pisze: 25 maja 2021, 15:16takich decyzji się nie zamyka one są cały czas w obiegu prawnym i obowiązująpaja1231 pisze: 25 maja 2021, 14:57
jak dłużnik nie zjawił się na wywiad to w systemie nic nie robisz
tylko piszesz do komornika i jak trzeba do OWW że się nie stawił i że dec. o uznaniu jest dalej w mocy
Oprócz sygnity postepowanie wobec dłużników - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
PUP aktywizacja
dotyczy wpłat DA na konto Ośrodka
zawiadomienie od komornika o skutecznej egzekucji
obcokrajowiec
wzór decyzji
Osoba uprawniona nie uczy się
co zrobić z dłużnikiem który został wyrejstrowany z pup
wpłata wierzycielce
pomocy prosze o wzór
Sprawozdanie rzeczowo finansowe
CEPIK art. ustawy oprawo o ruchu drogowym
skończył sie okres zasiłkowy, inny organ właściwy