Sygnity - Przyznanie przez Wojewode a wypłata zrealizowana przez decyzję GOPS - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 26 maja 2021, 12:30

Mam taką sytuację, Koordynacja wyszła teraz z lat 2019/2020 , wyszło to po zakończeniu okresu. Rodzinne zostało wypłacone na podstawie naszej decyzji. Uchyliłam tą decyzję po otrzymaniu pisma od Wojewody. Teraz mi przyszła decyzja Z UW, przyznano świadczenie, no i jest ten zapis na decyzji, że zostanie wypłacone, jeżeli nie było wcześniej wypłacone na podstawie naszej decyzji. Więc wiadomo, skoro było, to nie dostanie drugu raz. Aleee teraz jest taki problem. Wczytałam decyzję UW do systemu ( przyszła w wersji elektronicznej. Tam jest przyznane świadczenia i utworzony plan wypłat, jak usuwam plan wypłat, to nie da się zaakceptować decyzji, bo krzyczy że niektóre świadczenia nie mają plany wypłat, jak zostawię plan to podciągnie do wypłaty. To co trzeba zrobić ? Zmodyfikować na zera ? ale wtedy raz, że nie wiem czy się da zaakcepować, dwa może mi utworzyć na liście wypłat z pozycją 0 zł, i w liczbie świadczeń potem się też nie będzie zgadzać.
i drugie pytanie, Dajecie jakąś info do Osoby, że świadczenie to zostało zaliczone jako świadczenie wypłacone na podstawie naszej decyzji ? czy tylko jakaś adnotacja do akt, żeby było wiadomo, czemu wypłaty nie ma?
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."

Milton Friedman
Pani M.
Referent
Od: 24 maja 2015, 13:26
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR

Napisano: 26 maja 2021, 12:49

ja może i źle robi ale robię tak:
pytanie 1: wczytuje i zawieszam wypłatę w planie wypłat
pytanie 2 - drukuje kartę świadczeń za dany okres i podpinam pod ta decyzję
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
kiki88
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 11 sty 2015, 13:10
Zajmuję się: SR/ŚW

Napisano: 26 maja 2021, 14:27

kiki88 pisze:ja może i źle robi ale robię tak:
pytanie 1: wczytuje i zawieszam wypłatę w planie wypłat
pytanie 2 - drukuje kartę świadczeń za dany okres i podpinam pod ta decyzję
Napisałam do Sygnity i dostałam takie rozwiązanie "Jeśli zmiana organu wydającego decyzję dotyczy tylko okresu, za który świadczenia są już zrealizowane zalecamy wczytanie decyzji Wojewody, a następnie od razu po jej zatwierdzeniu, zakończenie jej, przez wybranie na takiej decyzji menu Operacje > Zakończ bez decyzji. Jako powód zakończenia w tej sytuacji można wybrać "inny powód"."
"Jeżeli płacicie ludziom za to, że nie pracują, a każecie im płacić podatki, gdy pracują, nie dziwcie się, że macie bezrobocie."

Milton Friedman
Pani M.
Referent
Od: 24 maja 2015, 13:26
Zajmuję się: ŚW/FA/ŚR/DM/DE/KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x