Syn pije.
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Syn pije.
Skorzystac z terapii dla współuzależnionych - podpowiedzą fachowo co zrobic
NIgdzie chodzić nie będę.Nie mam czasu.Jak to odciąć od kasy??mam mu przestać mu jeść dawać???to syn przecież.dziękuję za taką pomoc.nic nie pomagacie.
tak właśnie mówi osoba współuzależniona...Mirka pisze:NIgdzie chodzić nie będę.Nie mam czasu.Jak to odciąć od kasy??mam mu przestać mu jeść dawać???to syn przecież.dziękuję za taką pomoc.nic nie pomagacie.
jeżeli chce Pani pomóc, to niech Pani odetnie od kasy. zapewne jest już pełnoletni, to niech idzie na pośredniak i do roboty a nie tak będzie całe życie na garnuszku matki!
Mirko,
Zastanów się sama jaką on ma motywacje aby przestać pić. Sądząc po Twoich wypowiedziach to syn pieniądze dostanie, jedzenie też, jak przyjdzie pijany to jeszcze pomożesz mu się rozebrać i położysz do łóżka, a rano podasz rosołek na kaca (może to trochę przejaskrawione). Zapewniasz mu pełny komfort picia. Mogę użyć nawet sformułowania, że "hodujesz pijaka/alkoholika". Po co ma przestawać pić??? Przecież w tych warunkach nie ma żadnej motywacji.
Niestety nikt nie dysponuje czarodziejską różyczką, która syna wyleczy. Moim zdaniem kolejnym krokiem w jego leczeniu powinno być skorzystanie przez Ciebie z pomocy specjalisty (terapia dla osoby współuzależnionej).
Zastanów się sama jaką on ma motywacje aby przestać pić. Sądząc po Twoich wypowiedziach to syn pieniądze dostanie, jedzenie też, jak przyjdzie pijany to jeszcze pomożesz mu się rozebrać i położysz do łóżka, a rano podasz rosołek na kaca (może to trochę przejaskrawione). Zapewniasz mu pełny komfort picia. Mogę użyć nawet sformułowania, że "hodujesz pijaka/alkoholika". Po co ma przestawać pić??? Przecież w tych warunkach nie ma żadnej motywacji.
Niestety nikt nie dysponuje czarodziejską różyczką, która syna wyleczy. Moim zdaniem kolejnym krokiem w jego leczeniu powinno być skorzystanie przez Ciebie z pomocy specjalisty (terapia dla osoby współuzależnionej).
to co zostało napisane powyżej. Nic więcej dodać sie nie da, przykre ,,matko ale sama chowasz sobie alkoholika"
Oprócz Syn pije. - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
500+
czy pcpr może ?
Odebranie dziecka
osoba bezrobotna jaki art.?
rodzina zaprzyjażniona
urlopik dodatkowy
projekt Oś IX2.1
Pożar domu pomoc z OPS
pomoc państwa
projekt rpo Oś IX
obsługa 500+
Zasiłek nienaleznie pobrany ? PILNE !!!!
Dochód osoby do zas. stałego
ŹLE NALICZONY ZASIŁEK STAŁY
sprawozdanie przemoc a PK
zasiłek stały w rodzinie