Syndyk - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 20 sie 2021, 9:25

Proszę podpowiedzcie jak zgłosić dłużnika do syndyka nigdy tego nie robiłam tylko wyrok ze sądu jest z lutego tego roku :-(
Katia@
Praktykant
Od: 02 maja 2017, 12:33
Zajmuję się: FA

Napisano: 20 sie 2021, 9:51

w moim przypadku było tak otrzymałam zawiadomienie od syndyka o upadłości dłużnika, następnym krokiem wypełniłam zgłoszenie wierzytelności które zawiera sygnaturę sprawy nadaną przez Sąd w wcześniejszym piśmie syndyk powinien odnieść sie do tej sprawy, w zgłoszeniu wypełniamy rubryki z należnościami i odsetkami na dzień następny po ogłoszeniu upadłości przez sąd ( wynika to również z pisma. podaje sie nr konta OPS-u wiadomo w razie ściągalności zobowiązań, kiedy już wyślemy od syndyka powinno się dostać zwrotną informacje z nr konta z konkretną kwotą jaką OPS musi wpłacić do Syndyka żeby brać czynny udział w sprawie. posiłkowaliśmy sie opinią radcy prawnego w naszym OPS :D
Meri
Praktykant
Od: 27 paź 2020, 14:20

Napisano: 20 sie 2021, 10:09

ale jak poinformować syndyka że dłużnik ma u nas długi pismem? Bo nas syndyk nie poinformował dowiedziałam się przypadkiem :-(
Katia@
Praktykant
Od: 02 maja 2017, 12:33

Napisano: 10 maja 2024, 13:55

Proszę, może ktoś miał podobną sytuację.
Wypłacamy Fundusz alimentacyjny ostatnia wypłata za kwiecień 2024.
W kwietniu zostało wydane postanowienie o ogłoszeniu upadłości dłużnika Syndyk poinformował nas o tym pismem plus informacja o 30 dniach na zgłoszenie wierzytelności.
1. Czy nadal możemy wypłacać fundusz alimentacyjny? Komornik jeszcze informacji żadnej nie przesłał o umorzeniu postępowania egzekucyjnego.
2. Co z miesiącem kwiecień? Wypłata świadczeń dzień po ogłoszeniu upadłości.
3. Kwota zgłaszanej wierzytelności do KRZ powinna obejmować wysokość do dnia poprzedzającego ogłoszenie?
zuzanna789
Praktykant
Od: 05 kwie 2023, 12:24
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne i fundusz alimentacyjny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x