Jestem stosunkowa nowa w funduszu stąd moje pytanie jeżeli jedna z wierzycielek na nowy okres zasiłkowy ma zamiar złożyć wniosek w innej gminie w związku z przeprowadzką to co z wpłatami od dłużnika które komornik wysyła do nas? Mamy u siebie rozliczyć takie wpłaty czy w momencie jak nowy wniosek już będzie złożony i tamta gmina wystąpi o przyłączenie do egzekucji to z automatu komornik będzie wysyłał zwroty do nich?
Weź od kobiety oświadczenie, kiedy i gdzie się wyprowadza. Może też napisać w jakim ośrodku będzie ubiegać się przyznanie FA w okresie 2021/2022. Potem poinformuj o tym komornika, możesz dorzucić ksero oświadczenia wierzyciela i tyle. Komornikowi tylko jednocześnie napisz, że w twoim ośrodku pozostają niespłacone należności dłużnika alimentacyjnego, podaj aktualną kwotę należności głównej + odsetki.
mam zmianę zamieszkania tylko w drugą stronę, kobieta przyszła do mnie a wraz z nią nowy dłużnik. Oczywiście on mieszka gdzie indziej. Pytanie: kiedy mam gościa wprowadzić do BIG jak pierwsza wypłata była już w sierpniu? Od razu, czy tak jak nowych po 6 miesiącach?