Czekam 2 miesiące i już sprawdzałem gdzie wysłać skargę, ale widzę w sumie przy was to pikuś. Wyślę 20 kopii, po 1 co 2 tyg., to może coś wskóram...
Szkolenia zwykle nic nie wnoszą, bo jak podadzą nawet jakaś rewelacje, to jest tylko opcja jedna z wielu przy nieprecyzyjnych przepisach i później i tak pada odp. na ośrodku "my tak nie robimy, zostaje po staremu".
szkolenie 23 marca w Lublinie Vademacum
- kalkulator
- Referent
- Zajmuję się: głównie ZUS, ŚP/SZO/ZDO;
ponadto ŚR/FA/500/Za życiem - Kontakt:
- Diana
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: szkolenie 23 marca w Lublinie Vademacum
Niekoniecznie. Są ośrodki które uwielbiają się bać i wprowadzać rewolucje, straszyć pracowników...kalkulator pisze:Szkolenia zwykle nic nie wnoszą, bo jak podadzą nawet jakaś rewelacje, to jest tylko opcja jedna z wielu przy nieprecyzyjnych przepisach i później i tak pada odp. na ośrodku "my tak nie robimy, zostaje po staremu".
Moim zdaniem szkolenia są potrzebne i dobrze że dają nam rozjaśnienie w głowie.
Uważam tylko że powinny być zdecydowanie tańsze. Nie jesteśmy prywatną firmą, tylko realizujemy zadania tego rządu.
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Ale prowadzący jest firmą i goli jak sędzia fryzjer za swych "dobrych" czasów
Tyczy się to każdego typu szkolenia.

- kalkulator
- Referent
- Zajmuję się: głównie ZUS, ŚP/SZO/ZDO;
ponadto ŚR/FA/500/Za życiem - Kontakt:
Proponuje opierać swoje działania na ustawie, a jak to nie jest wyczerpujące, na spójnej dla całego obszaru logice (mile widziane podpieranie się na wyrokach, SKO). Wtedy nie ma się czego bać i skąd brać rewolucji. I nie piszę tego złośliwie, po prostu jak nie robi się czegoś na chybił-trafił, to w każdej sytuacji można spać spokojnie.Diana pisze:Niekoniecznie. Są ośrodki które uwielbiają się bać i wprowadzać rewolucje, straszyć pracowników...
Samo Ministerstwo co chwile zmienia zdanie (choć oczywiście z rocznym opóźnieniem do momentu wystąpienia problemu) i też jak chorągiewka na wietrze zmieniacie swoje postanowienia? Gdy się wcześniej coś wybrało i uargumentowało, to trzeba się tego trzymać i tyle.
To chyba nie mam szczęścia do szkoleń, bo co najwyżej utwierdzają mnie w moich wyborach, ewentualnie podrzucają wątpliwości, których jednak nie potrafią rozwiązać i podają odpowiedzi na podstawie rzutu monetą ("nie jest to do końca umotywowane, ale ja bym zrobił tak..."). Tak to też potrafię...Diana pisze: Moim zdaniem szkolenia są potrzebne i dobrze że dają nam rozjaśnienie w głowie
Patrząc na koszty, już dawno powiedziałem, że te szkolenia nie mają sensu. Raz na X lat można strzelić, ewentualnie po znaczących zmianach ustaw, a nie ileś razy do roku...
Oprócz szkolenie 23 marca w Lublinie Vademacum - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
problem z wygenerowaniem list wypłat
zewnętrzna jednostka żądanie zwrotu NP a odsetki
Proszę o pomoc. Narobiłam sobie bałaganu - koordynacja
Wnioskodawca w zakładzie karnym - co dalej?
kłopot z wyrównaniem świadczenia w zwiazku z niepełnosprawn
nienależnie pobrane i brak wpłaty zwrotu
brak decyzji wojewody a nowy wniosek
Nienależnie pobrane , a potrącenia ???
pan wyjeżdża za granicę Pani wstrzymuje 500+ na jedno dzieck
zestawienie ile dzieci ma zasądzone alimenty
nieprawomocny wyrok rozwodowy, alimenty
uchylenie koordynacja po zmianach
zmiana kryterium dochodowego w 500 plus?
koordynacja na okres od 1.10.2017 r. do 28.02.2018 r.
informacje o uzyskaniu dochodu z ZUS
Wojewoda zwraca się o pomoc prawną na podstawie art 52 kpa