Szkolenie z Panem Wardachem - kto był
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Szkolenie z Panem Wardachem - kto był
Witam, Zależało mi, żeby być na szkoleniu z p. Wardachem "Najnowsze zmiany w realizacji świadczeń rodzinnych(...)", ale niestety nie mogłam. Czy był ktoś i mógłby streścić najważniejsze rzeczy/ zmiany? Nie chcę niczego przegapić, a nie widzę już szkoleń, na które warto by zapisać się przed okresem zasiłkowym
- Andzia87
- Referent
- Zajmuję się: ŚW,ŚR
- Kontakt:
Re: Szkolenie z Panem Wardachem - kto był
Ja będę w czwartek
Jeżeli robisz to co łatwe, Twoje życie będzie trudne. Jeśli robisz to co trudne, Twoje życie będzie łatwe. – Les Brown
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Sw
- Kontakt:
z jakiej firmy jest to szkolenie ???
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Sw
- Kontakt:
można jeszcze wysłać zgłoszenia ???
-
- Referent
- Zajmuję się: St. specj.
- Kontakt:
Byłam wczoraj na szkoleniu z Panią Cadoux i mówiła, że senat tyle zmian wprowadził, że na razie trzeba zobaczyć jaki będzie efekt prac w sejmie. Z P. Wardachem maja był na jesieni szkolenia też. firma Centrum Edukacji Vademecum
- Szarak
- VIP
- Zajmuję się: Multitasking
- Kontakt:
A mówiła coś jak to te UKR zmieniać i jak pisać sentencję decyzji ?bones pisze: 27 cze 2023, 8:32 Byłam wczoraj na szkoleniu z Panią Cadoux i mówiła, że senat tyle zmian wprowadził, że na razie trzeba zobaczyć jaki będzie efekt prac w sejmie. Z P. Wardachem maja był na jesieni szkolenia też. firma Centrum Edukacji Vademecum
-
- Referent
- Kontakt:
Tak, albo przyjmować nowy wniosek, albo zmienić na podstawie ustawy (nabycie uprawnień do pobytu) do daty uprawnienia 4.03.2024 ( zp i śp, zr wiadomo do 31.10.2023)Szarak pisze:A mówiła coś jak to te UKR zmieniać i jak pisać sentencję decyzji ?bones pisze: 27 cze 2023, 8:32 Byłam wczoraj na szkoleniu z Panią Cadoux i mówiła, że senat tyle zmian wprowadził, że na razie trzeba zobaczyć jaki będzie efekt prac w sejmie. Z P. Wardachem mają być na jesieni szkolenia też. Firma Centrum Edukacji Vademecum
-
- VIP
- Zajmuję się: Św/Fa/ŚR
- Kontakt:
czyli śp i zp do 04.03.2024 ( lub do daty ważności orzeczenia )bones pisze:Tak, albo przyjmować nowy wniosek, albo zmienić na podstawie ustawy (nabycie uprawnień do pobytu) do daty uprawnienia 4.03.2024 ( zp i śp, zr wiadomo do 31.10.2023)Szarak pisze:A mówiła coś jak to te UKR zmieniać i jak pisać sentencję decyzji ?bones pisze: 27 cze 2023, 8:32 Byłam wczoraj na szkoleniu z Panią Cadoux i mówiła, że senat tyle zmian wprowadził, że na razie trzeba zobaczyć jaki będzie efekt prac w sejmie. Z P. Wardachem mają być na jesieni szkolenia też. Firma Centrum Edukacji Vademecum
rodzinne do końca okresu zasiłkowego?
i robicie zmiany z urzędu, czy wnioski będzie brać? bo jak z urzędu to najpierw wszczęcie postępowania ?
-
- Referent
- Kontakt:
-czyli- TAK,jasiak pisze: 27 cze 2023, 10:32czyli śp i zp do 04.03.2024 ( lub do daty ważności orzeczenia )bones pisze:Tak, albo przyjmować nowy wniosek, albo zmienić na podstawie ustawy (nabycie uprawnień do pobytu) do daty uprawnienia 4.03.2024 ( zp i śp, zr wiadomo do 31.10.2023)Szarak pisze:A mówiła coś jak to te UKR zmieniać i jak pisać sentencję decyzji ?bones pisze: 27 cze 2023, 8:32 Byłam wczoraj na szkoleniu z Panią Cadoux i mówiła, że senat tyle zmian wprowadził, że na razie trzeba zobaczyć jaki będzie efekt prac w sejmie. Z P. Wardachem mają być na jesieni szkolenia też. Firma Centrum Edukacji Vademecum
rodzinne do końca okresu zasiłkowego?
i robicie zmiany z urzędu, czy wnioski będzie brać? bo jak z urzędu to najpierw wszczęcie postępowania ?
-ja nie robię z urzędu będę wzywać i na wniosek strony zmiana w przypadku SP i ZP . ZR nowy wniosek, ja mam za dużo zmian adresów i takich róznych rzeczy.
- Edysia185
- Starszy referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
UKR - Zmieniać z urzędu na art. 32 naszej ustawy, na korzyść strony bez zawiadamiania. Czekamy jedynie, aż straż graniczna w systemie daty poprawi. W rejestrze będzie 04.03.2023 to wtedy dopiero możemy zmieniać decyzję.
COVID- orzeczenia kończące się w czerwcu przedłużyć do 30.08.2023 (60. dni po ustaniu stanu zagrożenia) a po tym 06.08.2023 zrobić przedłużkę do 30.09.2024, orzeczenia lipcowe i te do 05.08.2023 zrobić jedną przedłużkę do 30.09.2024. Powoływać się na ustawę o zmianie ustawy o ochronie konkurencji itd. art. 10, art. 23 i art. 26
COVID- orzeczenia kończące się w czerwcu przedłużyć do 30.08.2023 (60. dni po ustaniu stanu zagrożenia) a po tym 06.08.2023 zrobić przedłużkę do 30.09.2024, orzeczenia lipcowe i te do 05.08.2023 zrobić jedną przedłużkę do 30.09.2024. Powoływać się na ustawę o zmianie ustawy o ochronie konkurencji itd. art. 10, art. 23 i art. 26
Oprócz Szkolenie z Panem Wardachem - kto był - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Decyzja 2w1, wypłata zasiłku i przekroczenie kryterium od 07/2023
Zasiłek pielęgnacyjny. Nie zgłoszone nowe orzeczenie. Nienależnie czy nie?
orzeczenie wygasa 31.07. a covid
pismo ministrów ;-)
Świadczenie rodzicielskie a szkolenie/staż
jak wprowadzić zwrot składek z KRUS
zasiłek rodzinny a pozbawienie praw rodzicielskich
Art. 15zc ustawy COVID
kod ZUS 054300-wspólnik jednoosobowej spółki
Świadczenie pielęgnacyjne wywiad
świadczenie pielęgnacyjne - Tom i Inni
Raporty Sygnity-decyzje zasiłek pielęgnacyjny
Świadczenie pielęgnacyjne a zasiłek macierzyński po utracie zatrudnienia
Zasiłek pielęgnacyjny przed 2004 r.