Ukraina nowy wniosek
-
- Stażysta
- Zajmuję się: świadczenia rodzinne i wychowawcze
- Kontakt:
Ukraina nowy wniosek
Witam bardzo prosze o pomoc. Mam ukrainkę która otrzymała nowe orzeczenie na dziecko złożyła mi8 wnioski o zasiłek pielęgnacyjny świadczenie pielęgnacyjne i dodatek kształcenie i rehabilitacja. Pytanie brzmi do kiedy mam jej przyznać na dzien dzisiejszy świadczenia ? Bardzo prosze o podpowiedź
- noteev
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Ukraina nowy wniosek
Artykuł 12 ustawy z 14 kwietnia 2023 r. o zmianie nazw uczelni służb..., który wprowadza zmiany w ustawie "ukraińskiej" odnośnie legalnego pobytu, wchodzi w życie 27 czerwca 2023 r., więc od jutra należy w rozstrzygnięciu wpisywać nowy termin, czyli 4 marca 2024 r. z zastrzeżeniem art. 2 ust. 10-11.
Wydaje mi się, że jeśli orzeczenie o niepełnosprawności wydane jest na dłużej to należałoby użyć zapisu: "jednak nie dłużej niż do ostatniego dnia uznawania pobytu wnioskodawcy za legalny, o którym mowa w art. 2 ust. 1 ustawy z dnia 12 marca 2022 r. o pomocy obywatelom Ukrainy w związku z konfliktem zbrojnym na terytorium tego państwa, z zastrzeżeniem art. 2 ust. 10-11"
Wydaje mi się, że jeśli orzeczenie o niepełnosprawności wydane jest na dłużej to należałoby użyć zapisu: "jednak nie dłużej niż do ostatniego dnia uznawania pobytu wnioskodawcy za legalny, o którym mowa w art. 2 ust. 1 ustawy z dnia 12 marca 2022 r. o pomocy obywatelom Ukrainy w związku z konfliktem zbrojnym na terytorium tego państwa, z zastrzeżeniem art. 2 ust. 10-11"
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
Albert Camus
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Św/FA
- Kontakt:
Re: Ukraina nowy wniosek
czy art 12 ww. ustawy rzeczywiście wchodzi w życie od 27.06.2023 a nie od 01.08.2023?
Oprócz Ukraina nowy wniosek - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
Art. 15zc ustawy COVID
Szkolenie z Panem Wardachem - kto był
kod ZUS 054300-wspólnik jednoosobowej spółki
Świadczenie pielęgnacyjne wywiad
świadczenie pielęgnacyjne - Tom i Inni
Raporty Sygnity-decyzje zasiłek pielęgnacyjny
Świadczenie pielęgnacyjne a zasiłek macierzyński po utracie zatrudnienia
Zasiłek pielęgnacyjny przed 2004 r.
Nadpłacona składka społeczna- rok i 2 miesiące
związek partnerski a ŚP
COVID karty pobytu