SZO a koordynacja - zasądzone alimenty - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 24 kwie 2018, 12:50

Mam taką styuację.
Pani X składa wniosek na SZO w związku z opieką nad swoją matką.
Pani X ma zasądzone alimenty na rzecz córki od swojego byłego partnera z którym nigdy nie miała ślubu. Owy Pan siedzi za granicą.
Zasiłek rodzinny i 500+ leżą w WUW w celu sprawdzenia czy zachodzi koorydnacja. (Pana nie ma w składzie rodziny ale też nie ma odebranych praw rodzicielskich).
Co w takim wypadku z SZO, kiedy Pana nie ma w składzie rodziny a Pani zaznaczyła, że nikt nie przebywa za granicą? Czy też musze wysyłać do WUW w celu sprawdzenia czy zachodzi koordynacja, skoro ojciec dziecka ma sie nijak do matki Pani X?
Justice
Praktykant
Od: 04 lip 2017, 13:53
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne

Napisano: 26 kwie 2018, 11:48

Ktoś ? coś ?
Justice
Praktykant

Napisano: 26 kwie 2018, 12:02

Pytanie, co w tym przypadku może podlegać koordynacji? Przecież ojciec dziecka na matkę swojej byłej konkubiny to chyba nigdzie na świecie nie dostanie grosza... :D Co innego w przypadku przebywania za granicą ojca dziecka, na które ma być przyznane świadczenie. Ja bym dał sobie spokój, tym bardziej, że nie zaznaczyła tego na wniosku...
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
noteev
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 30 sty 2016, 12:40
Zajmuję się:

Napisano: 26 kwie 2018, 13:34

noteev pisze:Pytanie, co w tym przypadku może podlegać koordynacji? Przecież ojciec dziecka na matkę swojej byłej konkubiny to chyba nigdzie na świecie nie dostanie grosza... :D Co innego w przypadku przebywania za granicą ojca dziecka, na które ma być przyznane świadczenie. Ja bym dał sobie spokój, tym bardziej, że nie zaznaczyła tego na wniosku...
Dziękuje dobry Człowieku :)
Justice
Praktykant

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x