SZo a licealistka - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 09 lut 2015, 12:03

Witam, mam dylemat, przyszła do mnie licealistka od niedawna pełnoletnia i ubiega się o SZO an babcię,
uczy się w liceum ogólnokształcącym, zajęcia ma normalnie 5 razy w tygodniu itd.
Śmiesznie to wygląda ze względu na to, że ich znam, ale mniejsza o to.
Jak mam podejść do jej rodziny itp. dochody mam brać jej i babci tylko czy i jej rodziców też?
W ogóle jakie dokumenty zbierać?
Gość

Napisano: 09 lut 2015, 12:10

tak jak było kiedyś przy śp uczeń student nie jest osoba ani nie podejmująca zatrudnienie ani z niego rezygnującą, jak się niby opiekuje babcią czy dziadkiem - zabiera ze sobą do szkoły?
Ja bym się nie patyczkowała i dała odmowę zwłaszcza że masz zaświadczenie ze szkoły i jest to szkoła dzienna nie zaoczna i chodzi do niej 5 razy w tygodniu.
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 09 lut 2015, 12:17

A co z dochodami? Biorę od babci i wnuczki czy dodatkowo jeszcze od rodziców wnuczki?
Gość

Napisano: 09 lut 2015, 12:44

a rodzice pewnie na wnuczkę mają rodzinne co?
anetag
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 09 lut 2015, 13:04

Nie, nie mają duży kawałek ziemi ich blokuje.
To jakie dochody mam brać? Wnuczki i babci czy wszystkich wraz z rodzicami?
Gość

Napisano: 09 lut 2015, 13:10

Gościu wychodzi na to, ze po znajomości chcesz przyznać to szo, pomimo, ze sie nie nalezy. Wnioskująca jest uczennica i w jej przypadku nie ma zastosowania ani rezygnacja z pracy ani jej nie podejmowanie.
A jako osoba niepracująca a ucząca sie w szkole dziennej jest na utrzymaniu rodziców, jako ich dziecko.
m&m

Napisano: 09 lut 2015, 13:26

właśnie gościu czytaj wyżej już wcześniej ci pisałam że uczennica nie jest osobą rezygnującą z zatrudnienia ani jego podejmująca jest uczennica i ma się uczyś więc pognaj ją gdzie pieprz rośnie
anetag
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 09 lut 2015, 13:27

Odmowa uczeń student dzienny nie rezygnuje z zatrudnienia . Jak chcesz brać to dochód tej babci oraz tej uczennicy i jej rodziców i rodzeństwo uczennicy ale i tak musisz dać odmowę.
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 09 lut 2015, 13:30

Goście to Wy się trochę nauczcie czytać ze zrozumieniem, jeżeli bym coś chciał przyznać po znajomości to bym się u Was nie upewniał.
Upewniam się tylko po to bo chcę mieć kompletny dokładnie wniosek ponieważ dziewczynka powiedziała, że się odwoła do SKO jak nie dostanie.
Już wyjaśniłem wszelkie wątpliwości? A zamiast doradzić dokładnie to stawiacie zarzuty, że chcę coś niezgodnie z prawem zrobić, żenada!
Gość

Napisano: 09 lut 2015, 13:31

Dorcia82 pisze:Odmowa uczeń student dzienny nie rezygnuje z zatrudnienia . Jak chcesz brać to dochód tej babci oraz tej uczennicy i jej rodziców i rodzeństwo uczennicy ale i tak musisz dać odmowę.
Chcę oczywiście dać odmowę, ale nie wiem pod jaką podstawą brać dochody rodziców wnuczki, co na to SKO?
Gość

Strona 1 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x