Mam Panią na SZO cd . złożyła na nowy okres zasiłkowy i ma lekkie przekroczenie dochodu
Kiedyś był art 16a który pozwalał przyznać warunkowo świadczenie . Czy on nadal obowiązuje?
Lepiej dopytaj się czy nie poskładali Ci już wniosków o świadczenie wpierające, ja na dwie ulgi mam świadczenie wspierające od marca, i na dwie odmowy jedno wspierające od lutego. Także jeszcze trochę i zamykam temat szo w moim ops
Nie jest tajemnicą, że SZO, ZDO i w ogóle zasiłki rodzinne (może z wyjątkiem zp i sp) to kula u nogi rządu, który dąży do ich wygaszenia. Przy stojących w miejscu kryteriach dochodowych i rosnących płacach minimalnych czy świadczeniach emerytalno-rentowych kwalifikują się do tych zasiłków już tylko "niedobitki". U mnie został jeden SZO i tylko dlatego że przekroczenie jest tylko 93 zł. Poza tym cała seria odmów ze względu na dochód - zarówno do SZO jak i zr.Pan $ocjal pisze: ↑02 lis 2024, 23:22Lepiej dopytaj się czy nie poskładali Ci już wniosków o świadczenie wpierające, ja na dwie ulgi mam świadczenie wspierające od marca, i na dwie odmowy jedno wspierające od lutego. Także jeszcze trochę i zamykam temat szo w moim ops