Proszę o potwierdzenie bo sił mi brak.od listopada itd jak komuś się kończy orzeczenie i jeśli dostarczy zaświadczenie z PCPR (bądź cudem wyjdzie w Eksmon) przedłużamy tak? a czy szukacie w systemie komu się kończy orzeczenie ?
w Sygnity przy logowaniu wywala decyzje do potencjalnej zmiany, poza tym nie szukamy
Wywala tylko te decyzje, którym zaciągnięto "świeży" Eksmoon. My jak zaciągniemy ręcznie to wtedy dopiero ta decyzja wychodzi do zmiany w filtrze ZP do zmiany na 6bb.
Wy to sprawdzacie z automatu jakoś?
Nie wiem jak to działa, z tego co czytałem to wystarczy, że eksmoon jest zaciągnięty po aktualizacji z tym narzędziem. I od jakiegoś czasu codziennie mamy kilka nowych decyzji w tym raporcie. Poza tym nie szukamy, u nas ZP i SP idą w tysiące, nie do sprawdzenia ręcznie.
Podpowiedzcie mi bo też już się pogubiłam. Pani pobierała na córkę zasiłek pielęgnacyjny osobie niepełnosprawnej powyżej 16 r.ż. do 30.09.2024 z wcześniejszych przedłużanych przedłużeń. W Eksmoon widać że złożyła wniosek o nowe orzeczenie, data widnieje do 31.03.2025 r. ale Pani powiedziała że złożyła wniosek w październiku a decyzja zakończyła się 30.09 czyli, że nie mogę już zrobić przedłużki, dobrze myślę? Taki zapis był w piśmie z Ministerstwa:
"ale pod warunkiem, że
wniosek o wydanie kolejnego orzeczenia o niepełnosprawności albo o stopniu
niepełnosprawności został złożony w okresie ważności poprzedniego orzeczenia (czyli w
takich przypadkach w okresie do 30 września br.)"