Argument jest jeden, w uosr nie ma przepisu mowiacego, że zarejestrowanie w PUP jest przesłanką negatywną przysługiwania SZO/SP/ZDO. Do tego jest na kopy wyroków sądów mówiących o tym wprost - zarejestrowanie w PUP nie stanowi przeszkody przyznania SP/SZO/ZDO. Jest za to konkretny przepis mówiący od kiedy te świadczenia przysługują w naszej ustawie.jamila pisze:podajcie mi proszę jakieś konkretne argumenty do tego żeby wyrównywać ileś miesięcy wstecz. Ja uważam że powinnam wyrównać, ale mój współpracownik i szef mają odmienne zdanie. Tyle ludzi już potraciło kasę a przecież i tak PUP wyrejestrowuje wstecz. Wiec de facto klient od konkretnej daty np 20.03. już nie widnieje w PUP. Przyznajemy od dnia złożenia wniosku o SZO w Ośrodku
U nas były negocjacje na wysokim szczebluabc pisze:Tom, a jest na to jakaś podstawa prawna?
Kiedyś walczyłem z tym w moim Ośrodku i nie udało mi tego przeforsować, w końcu w ustawie masz "od przyznania świadczenia". W praktyce można by opłacać dopiero 30 dni po ostatnim wyrejestrowaniu, finansowo najkorzystniej, ale brakuje przepisów.