szo dla wnuka
Re: szo dla wnuka
A czy syn co mieszka 150 km pracuje? Bo jeśli tak to jak najbardziej przyznać!
- Małgosia W.
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
w moim akurat przypadku córka tej Babci pracuje w niedalekiej odległości od domu Babci. Wnuczek mieszka razem z Babcią
Nie wiem jaki jestem, ale cierpię, gdy mnie deformują... Wbrew wszystkiemu chcę być sobą.
Witold Gombrowicz
Witold Gombrowicz
To czy pracuje w niedalekiej odległości to wydaję mi się że nie ma różnicy. Pracuje i nie może się opiekować, domyślam się że wnuczek do 30 czerwca 2013 roku dostawał świadczenia a wyraźnie jest w ustawie że mają zwrócić tym co zabrali więc dlaczego ma nie dostawać?
- Małgosia W.
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
kkan pisze:To czy pracuje w niedalekiej odległości to wydaję mi się że nie ma różnicy. Pracuje i nie może się opiekować, domyślam się że wnuczek do 30 czerwca 2013 roku dostawał świadczenia a wyraźnie jest w ustawie że mają zwrócić tym co zabrali więc dlaczego ma nie dostawać?
nie.... to jest nowa sprawa. Teraz Babcia ma orzeczenie bo przeszła wylew. Wcześniej nie pobierali nic. i Ja mówię o SZO a nie ZDO...
Nie wiem jaki jestem, ale cierpię, gdy mnie deformują... Wbrew wszystkiemu chcę być sobą.
Witold Gombrowicz
Witold Gombrowicz
aa to przepraszam w takim razie nie mam pojęcia jak sytuacja wygląda.
- Małgosia W.
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
właśnie do tego przy pomocy wielu innych myślących doszłamoliwia1234 pisze:w szo nie ma kolejności

Witold Gombrowicz
Witold Gombrowicz
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ja nadal byłbym ostrożny przy formułowaniu takich tez w świetle wskazanego wyżej orzeczenia NSA.Małgosia W. pisze:właśnie do tego przy pomocy wielu innych myślących doszłamoliwia1234 pisze:w szo nie ma kolejnościAllleluja
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Odmowa. Jest córka na której ciąży obowiązek alimentacyjny w pierwszej kolejności, skoro pracuje i nie rezygnuje z pracy, to oznacza, że nie wywiązuje się z obowiązku alimentacyjnego.
Bo może ma na utrzymaniu swoją rodzinę. Pasowało by o tym pomyśleć. Boli Cię myślenie? A skoro wnuczek się może opiekować to problem rozwiązany.
Oprócz szo dla wnuka - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
zp a dpz Z ZUS
czy aby wyrównać rolnikowi, musi być spełniony warunek....
kilka pytań do ZDO
Matka pobierająca ŚP legitymuje się orzeczeniem...
decyzja na szo
składki emeryt- rent info
ROPS decyzja
Prosze o radę - osoba roślinka.
uchylenie samotnego
zmiana wys. św.piel
Czy podzielicie się decyzjia na Ś.P.
16
zasiłek pielęgnacyjny
Co w tej sprawie POMOCY!!!!!
Sygnity - aktualizacja
jak policzyć dochód