SZO-koordynacja? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 03 lip 2015, 8:21

Pani pobiera SZO w związku z opieką nad babcią (córka babci, a matka tej Pani nie żyje)
Pani jest mężatką i zgłasza nam teraz, że mąż (był bezrobotny) wyjechał za granicę do pracy, wie tylko tyle, że do Anglii, nie ma i nie będzie miała ani jego adresu, ani tym bardziej namiarów na firmę i jego dochody (jeżeli nawet ten Pan ma takie, to nie zgadza się aby je udostępnić).
Co zrobić w tej sprawie ?
wysłać do ROPS-u ? (trochę bez sensu, bo nie mamy żadnych namiarów gdzie on jest)
przyjąć na oświadczeniu tej Pani, od kiedy mąż podjął pracę i dochód za pierwszy miesiąc ?
~*~

Napisano: 03 lip 2015, 8:27

nie wiem czy to można mówić o koordynacji skoro mężowi wnuczki SZO by nie przysługiwało
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 03 lip 2015, 9:14

a mogę przyjąć na oświadczeniu tej Pani, od kiedy mąż podjął pracę za granicą i dochód za pierwszy miesiąc ?
i uchylić od następnego miesiąca ?
podpowiedzcie, co w tej sytuacji zrobić ?
~*~

Napisano: 03 lip 2015, 11:36

~*~ pisze:a mogę przyjąć na oświadczeniu tej Pani, od kiedy mąż podjął pracę za granicą i dochód za pierwszy miesiąc ?
i uchylić od następnego miesiąca ?
podpowiedzcie, co w tej sytuacji zrobić ?
ja bym dopytała jeszcze czy to legalna praca czy na czarno ..
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 03 lip 2015, 11:49

"niby" legalna, sezonowa przy zbiorze owoców w jakimś gospodarstwie rolnym
ale żeby mąż przesłał jej dokumenty gdzie to jest i za ile, to raczej nie ma szans, bo on się bulwersuje co jego praca ma do jej SZO na babcię
więc pytam, czy ona może zrobić to w formie oświadczenia (od kiedy pracuje i za ile)?
~*~

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x