Zmiana Sygnity na kształt Pomostu - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 03 lip 2015, 8:24

Macie już nową wersję Sygnity?
Jak Wam się podoba?

Wg mnie gorszej fuszerki nie mogli odwalić. System chodzi wolniej, jest mało czytelny, od nowa trzeba ustawiać wszystkie parametry wydruku. Zniknęły mi wszystkie zapisane wydruki TW poprawiane ręcznie. Jednym słowem - porażka.

Pracując jednocześnie na Pomoście za koleżankę zawsze uważałam, że powinni zmienić wygląd Pomostu i zrobić taki, jaki ma Sygnity - nawet się nie spodziewałam, że będzie odwrotnie :?

Jeśli nie macie pojęcia o zmianach, o których piszę, jeśli nie dostaliście żadnej informacji z Sygnity o zmianach, nie martwcie się! Biorą z zaskoczenia, ja dowiedziałam się na 2 dni przed zmianą...
kawa i ciasto

Napisano: 03 lip 2015, 8:26

nową czyli jaką ?
agnej

Napisano: 03 lip 2015, 8:30

Jest nowa wkładka, nasz program nie wygląda już tak jak wyglądał. Jest to zupełnie nowa aplikacja, wygląda jak Pomost.
Nie masz już FA i SR w jednym, tylko musisz przełączać - robić zmianę aplikacji.
kawa i ciasto

Napisano: 03 lip 2015, 8:34

kawa i ciasto pisze:Jest nowa wkładka, nasz program nie wygląda już tak jak wyglądał. Jest to zupełnie nowa aplikacja, wygląda jak Pomost.
Nie masz już FA i SR w jednym, tylko musisz przełączać - robić zmianę aplikacji.

słucham???????????
a pytał nas ktoś o zdanie - my płacimy za użytkowanie tej aplikacji ale bałagan robią oni naszym kosztem ;|((((
nowa7777

Napisano: 03 lip 2015, 8:38

Ja tak samo zareagowałam, poza tym taka zmiana przed urlopami i sprawozdaniami, nie mogli wcześniej tego robić? Są to wytyczne ministerstwa, przy zmianach jest przeprowadzane szkolenie z obsługi - dobra, obsługa obsługą. Ja po prostu tego wyglądu nie ogarniam, wszystko się zlewa, strasznie długo się ładuje i od tych niebieskich okienek można oczopląsu dostać.
kawa i ciasto

Napisano: 03 lip 2015, 8:47

u nas nie ma informatyka od marca, ostatnia aktualizacja z 20.02.2015r.
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 03 lip 2015, 8:49

No to póki możecie, pracujcie na starej wersji, ta nowa jest do niczego.
Facet od tych spraw jak dzwonił tłumaczył, że nic się nie zmienia, że to tylko jedna mała zmiana ale jakbym go dorwała... Kazali mi to testować i zgłaszać błędy ale faktycznie nie mam nic do roboty, tylko teraz poprawiać fuszerkę?
kawa i ciasto

Napisano: 03 lip 2015, 8:55

nic z tego nie rozumiem, co zmienili Pomost czy Sygnity, mam Sygnity i nie widzę żadnych znaczących zmian
olli

Napisano: 03 lip 2015, 9:01

Zmienili Sygnity i teraz wygląda tak samo jak Pomost!

Nie widzisz zmian, bo samo się nie zmieni. Musi to zrobić informatyk albo firma partnerska Sygnity, o ile ich ABI dopuści do danych.
Zaraz zrobię zrzutę z ekranu głównego menu, zobaczycie jak to wygląda. Zrobiłabym też zrzutę np. z opcji decyzji, żebyście zobaczyli jak to koszmarnie wygląda, ale nie będę się bawić w zasłanianie nazwisk i peseli. Możecie mi uwierzyć na słowo, że kiszka. Ewentualnie przejdźcie się do socjalnych i oblukajcie Pomost, będziecie mieć porównanie.
kawa i ciasto

Napisano: 03 lip 2015, 9:06

kawa, wasz ośrodek musi brać udział w programie pilotażowym, bo ten wygląd jest nie we wszystkich ośrodkach. We wszystkich ma się zmienić pod koniec roku, więc kawa wydaj negatywne opinie na temat tego wyglądu, to może nam nie zmienią tego :D
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x