Matka składa wniosek o szo na syna, ojciec przebywa w ZOZ w choroszczy dochód to emerytura meza, renta syna i alimenty które płaci od 2015 r z emerytury ten pan na matkę(żone). Kogo do składu rodziny i jakie dochody?
Jeśli stanowią małżeństwo to wszyscy w składzie rodziny i wszystkie dochody (oprócz alimentów). Przebywanie ojca w ZOZ jest bez znaczenia dla przyznania świadczenia.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne. Albert Camus
ooooo....jak ja czekałam na twoja aktywność noteev bo kiedyś odpowiedziałeś/aś mi na bardzo podobny post w sprawie choroszczy tylko o inna osobe chodziło- a możesz mi powiedzieć dlaczego? w ustawie nic na temat ZOZów nie ma ale nie wiem czy moge sie tym podeprzec.
Jeśli DPS zapewniłby nieodpłatne utrzymanie (chyba niespotykane), wtedy małżonka nie liczysz. W innym przypadku występuje normalnie w składzie rodziny.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne. Albert Camus