SZO na żonę - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 22 sty 2014, 11:11

ja ostatnio pisałam odmowę wnuczce i bez szkoleń też napisałam, że obowiązek alimentacyjny wnuka powstaje dopiero wtedy gdy braknie osób zobowiązanych w pierwszej kolejności. Jest to jasno napisane w KC: zapis art. 132 Kodeksu rodzinnego \" obowiązek alimentacyjny zobowiązanego w dalszej kolejności powstaje dopiero wtedy, gdy nie ma osoby zobowiązanej w bliższej kolejności albo gdy osoba ta nie jest w stanie uczynić zadość swemu obowiązkowi lub gdy uzyskanie od niej na czas potrzebnych uprawnionemu środków utrzymania jest niemożliwe lub połączone z nadmiernymi trudnościami\".
~kia

Napisano: 22 sty 2014, 12:09

ponawiam pytanie...
~kia

Napisano: 22 sty 2014, 12:14

prosze zastanowic się o obowiązku alimentacyjnym żona - mąż
~gops

Napisano: 22 sty 2014, 12:24

my przyznajemy
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 22 sty 2014, 12:26

oczywista oczywistość przyznajemy
~ja

Napisano: 22 sty 2014, 12:48

my też przyznajemy
~xxx

Napisano: 22 sty 2014, 12:49

ja nie bo nie zachodzi obowiązek i nasze sko przyznaje samo
~gops

Napisano: 22 sty 2014, 12:53

ja też kiedyś pisałam odmowę z tego powodu, dlatego mam wąty:(
~kia

Napisano: 22 sty 2014, 13:04

no tak jeżeli zachodzą wątpliwości należy dac odmowe bo KC stanowi ...... o obowiazku ja też bym dał tym biednym ludziom którzy trapią się z niepełnosprawnością ,ale przyjedzie na kontrole pan lub pani lat 20 i bedzie chciał byc mądralą i wykazać się wyrzszością bedzie pisał , miałem kiedys taka sytuacje ze kontrola zarzuciła wypłacenie 2 becików dla bliźniaków smieszne ale prawdziwe musiałem pisac wyjasnienie i przytaczac przepisy .Z doświadczenia zawodowego i racji wieku dmucham na zimno- zawistnych ludzi wokół nas jest sporo. pozdrawiam.
~gops

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x